Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Ρώμης

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Ρώμης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Την παραίτησή του υπέβαλε, αργά χθες το βράδυ, ο δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτζιο Μαρίνο, που νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να επιστρέψει το ποσόν των 20.000 ευρώ που δαπάνησε σε εστιατόρια με την οικογένεια και φιλικά του πρόσωπα, χρεώνοντάς τα σε πιστωτική κάρτα της δημαρχίας. Ο ειδικός λογαριασμός αφορά δαπάνες για δεξιώσεις και προσκλήσεις επίσημων προσκεκλημένων της δημαρχίας. Το σκάνδαλο αυτό αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Μαρίνο, η θητεία του οποίου είχε συνδεθεί με σειρά σκανδάλων.

Ο Μαρίνο αρνήθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες χρεώνοντας τη δημοτική πιστωτική κάρτα, σε μια προσπάθεια να δώσει τέλος στην πολιτική αντιπαράθεση. Παρά ταύτα, ο δήμαρχος θεώρησε ότι δεν μπορούσε πλέον να αποφύγει την κατακραυγή, επιλέγοντας την παραίτηση.

«Δωρίζω στη Ρώμη 20.000 ευρώ, που δαπανήθηκαν με την πιστωτική κάρτα του δημάρχου για επίσημα γεύματα. Τα έξοδα αυτά έγιναν για το συμφέρον της Ρώμης. Τώρα, ας προχωρήσουμε προς το μέλλον για το καλό της πόλης μας», έγραψε ο Μαρίνο στον προσωπικό του λογαριασμό στη σελίδα του Facebook, λίγες ώρες πριν εγκαταλείψει τη δημαρχία. Τα νομικά προβλήματα του δημάρχου, όμως, μόλις αρχίζουν, καθώς η εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια έρευνας όσον αφορά τις συγκεκριμένες δαπάνες, ενώ ακόμη και οι πολιτικοί σύμμαχοι του Μαρίνο στο Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ρέντσι είχαν αποστασιοποιηθεί από αυτόν. Η απόφαση του Μαρίνο να δημοσιοποιήσει το σύνολο των δαπανών του μέσω Διαδικτύου την περασμένη εβδομάδα είναι αυτή που πυροδότησε την αντιπαράθεση. Σε ένα σημείο της δήλωσης δαπανών, ο δήμαρχος εμφανίζεται να δειπνεί με τον πρέσβη του Βιετνάμ, ο οποίος διέψευσε, όμως, το γεύμα. Σε άλλο σημείο, ο Μαρίνο υποστηρίζει ότι γευμάτισε με εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε πολυτελές εστιατόριο, με τον ιδιοκτήτη του να αποκαλύπτει ότι επρόκειτο για ρομαντικό δείπνο μεταξύ του Μαρίνο και της συζύγου του. Παρότι ο Μαρίνο δεν αντιμετώπισε κατηγορίες προσωπικών σκανδάλων, πολλά δημοτικά συμβόλαια αποδόθηκαν σε εταιρείες με σχέσεις με τη μαφία, ευνοώντας μέλη του δημοτικού συμβουλίου από την παράταξη του πρώην πλέον δημάρχου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή