Δημόσιο κατά Ολυμπιακού για υποθέσεις του Κοσκωτά

Δημόσιο κατά Ολυμπιακού για υποθέσεις του Κοσκωτά

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια υπόθεση που κρατά περίπου 25 χρόνια άρχισε να εκδικάζεται χθες στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά. Πρόκειται για την αγωγή της Τράπεζας Κρήτης (που εκπροσωπείται πλέον από το Δημόσιο) κατά του Ολυμπιακού και της ανταγωγής των ερυθρόλευκων στην Τράπεζα Κρήτης.

Η εκδίκαση αφορά τη μεταγραφή του Αγάπιου Καλταβερίδη από την Ξαμάξ στον Ολυμπιακό το 1988, επί προεδρίας Γιώργου Κοσκωτά, αντί ποσού 1.050.000 ελβετικών φράγκων. Η απόφαση αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου και αν το ελληνικό Δημόσιο δικαιωθεί, τότε το ποσό που θα αναγκαστεί να πληρώσει ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει μαζί με τους τόκους τα 40 εκατομμύρια ευρώ. To ποσό αφορά όλες τις υποθέσεις του Γιώργου Κοσκωτά και ειδικότερα τη μεταγραφή του Λάγιος Ντέταρι και όχι μόνο τη μεταγραφή Καλταβερίδη. Η υπόθεση έφτασε μέχρι τον Αρειο Πάγο στον οποίο προσέφυγε ο Ολυμπιακός, αφού σε πρώτο και δεύτερο βαθμό δικαιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο.

Ο Ολυμπιακός υποστήριξε ότι υπάρχει συνυπαιτιότητα της τράπεζας Κρήτης και η απόφαση του Αρειου Πάγου ήταν η υπόθεση να επιστρέψει στο Εφετείο Πειραιά. Από τον Ολυμπιακό ανεπίσημα υποστηρίζουν ότι η αντιδικία είναι ανάμεσα στην υπό εκκαθάριση τράπεζα Κρήτης και τον Ολυμπιακό, ότι δεν υπάρχει κάποια απόφαση κατά των «ερυθρολεύκων» και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα χρέος και ειδικά προς το ελληνικό Δημόσιο και ότι τα χρήματα που υπεξαίρεσε ο τότε πρόεδρος της, Γ. Κοσκωτάς δεν μπήκαν στο ταμείο του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή