Μαραθώνιος κοινωνικής αλληλεγγύης

Μαραθώνιος κοινωνικής αλληλεγγύης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες δρομείς θα πάρουν μέρος και αυτή τη χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Η 33η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 8 Νοεμβρίου και στους δρόμους της πρωτεύουσας αναμένεται να βρεθούν 43.000 αθλητές και αθλούμενοι από 100 χώρες.

«Σε ένα μήνα θα έχουμε πάνω από 40.000 δρομείς να τρέχουν, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή 6.500 άτομα από 100 χώρες, δηλαδή θα έχουμε 1.500 περισσότερους ξένους δρομείς από ό,τι πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών χρειάστηκε υπερπροσπάθεια» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Στην ιδιαίτερη σημασία της διοργάνωσης αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής: «Για μας τους Ελληνες είναι ένας αγώνας υπερχειλούς ιστορικότητας. Κατά πρώτον, θυμίζει σε όλον τον κόσμο τον αγώνα των λίγων της πόλης-κράτους των Αθηνών έναντι των πολλών, μιας μεγάλης αυτοκρατορίας της εποχής εκείνης, το μήνυμα της αντίστασης, αλλά και το μήνυμα της νίκης. Πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης για την πατρίδα».

Στον εφετινό Μαραθώνιο, δεν θα τρέξουν «ελίτ» αθλητές. Η ομοσπονδία αποφάσισε να διαθέσει αυτά τα χρήματα σε άλλους τομείς. «Εφέτος επικεντρωνόμαστε στον απλό δρομέα, τον καθένα και την καθεμία που έχει δηλώσει συμμετοχή και δεν στοχεύουμε σε επιδόσεις και σε χρόνους αλλά σε κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά. Κατ’ εξαίρεση δεν καλέσαμε "ελίτ" αθλητές να μετάσχουν. Αυτό το κονδύλι θα διατεθεί για την ασφάλεια και τις υπηρεσίες αλλά και για την ενίσχυση του κοινωνικού προγράμματος. Ενα μέρος από τα έσοδα θα διατεθεί στον υψηλό αθλητισμό» υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος.

Την εφετινή χρονιά στην πόλη του Μαραθώνα θα πραγματοποιηθεί ένα ιδιαίτερο δρώμενο. Από τις 21 έως τις 27 Οκτωβρίου, η ομάδα του ιστορικού και διοργανωτή εκδηλώσεων ιστορικού περιεχομένου, Κρίστι Κάμερον, η οποία αποτελείται από 100 άτομα, θα αναπαραστήσει τη ζωή των πολεμιστών της Αρχαίας Ελλάδος.

Η διοργάνωση ενισχύει τον τουρισμό, προβάλλει τον πολιτισμό και αποτελεί μεγάλη διαφήμιση για την Ελλάδα, καθώς πολλά μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα από το εξωτερικό έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να καλύψουν τον αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή