Τα απροσδόκητα «γύρω μας»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο λόγος για το Dance Team «Around Us» και το έργο «Inside Us». Γκρινιάζω: μπορούσε να υπάρχει ένα έντυπο φυλλαράκι με ξεκαθαρισμένο τον τίτλο της ομάδας και τους συντελεστές. Οχι να περιμένουμε στο φινάλε να πέσουν, σαν τα παλιά «γράμματα» που… φωνάζαμε στο σινεμά, πίσω στην οθόνη. Και να λείπουν τα ονόματα των χορευτών! (Δεν ωφελεί να φιγουράρουν στα email τους.) Και όλα αυτά τα ημι-αμετάφραστα αγγλιστί επεξηγηματικά: concept, σκηνοθεσία, στίχοι Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου (μαζί και παραγωγή). Χορογραφία: Ελίνα Τσίμπρου. Μουσική: AD 66 (Μάνος Γεωργίου-Κώστας Καλλέργης). Σκηνικά: Χριστίνα Θανασούλα. Visuals: AMIT.GR. Make-up Artist: Stella. Βρεθήκαμε στον πανέμορφο και τόσο λειτουργικό τεχνοχώρο «Αθηναΐς» (15/9) που ανήκει στη Ζωή Λάσκαρη, μητέρα της πολυμήχανης (;) Μαρίας-Ελένης. Γκρινιάζω ακόμη: 2 άνδρες χορευτές ήταν λίγοι στην 9μελή ανώνυμη ομάδα. Η χορογραφία, νεοκλασική, αθλητική, γυμναστική, ακροβατική, απαιτούσε τους διπλούς τουλάχιστον.

Η κ. Τσίμπρου (που οσονούπω… τεκνοποιεί, μας αποκαλύφθηκε στις υποκλίσεις του φινάλε) αποδείχτηκε πρωτότυπη, σοβαρή, εναλλακτική και γνώστης των δυνατοτήτων και ικανοτήτων μιας έξοχης ομάδας. Την εκμεταλλεύτηκε μέχρι ρανίδας και όλοι ανταπέδωσαν. Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους. Παρεμπιπτόντως: σπάνια έχω δει τόσο… καθαρές πατούσες σε ξυπόλυτους χορευτές! Πώς αυτό; Ο πυρήνας της ωριαίας παράστασης (σωστό timing) ήταν χορογραφικά, μουσικά, ερμηνευτικά και με τα βίντεο το πιο ενδιαφέρον και απορροφητικό της παράστασης. Και κάπου θα πρέπει να επανεξεταστούν τα black out σε σκηνές που φέρνουν αναπόφευκτα τετελεσμένα φινάλε που δεν ίσχυαν. Επίσης περιττές οι φιλοσοφικο-υπαρξιακές ανακοινώσεις στις προβολές.

Ικανοποιητικό το «φράγμα» (τόσο επίκαιρο) ξαφνικά στο προσκήνιο, εντυπωσιάζομαι από τις δυνατότητες της σκηνής (3 περιστρεφόμενες πλατφόρμες, είσοδοι-έξοδοι στα σκότη, κ.λπ.). Δεν ήταν «Around us» ούτε «Inside us» αυτό το concept για το Dance Team. Ομως με κάλυψε απόλυτα, όσο ελάχιστες ελληνικές ομάδες του εγγύς ή απωτέρου παρελθόντος και οπωσδήποτε περισσότερο από τις στην Οδό Πειραιώς 56 (F.A.) αλλοδαπές. Μια ιδέα: πρόταση για το Φεστιβάλ 2016, ίσως;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή