Οι σταθερές αξίες της Ευρωλίγκας

Οι σταθερές αξίες της Ευρωλίγκας

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη ανάγνωση και ανάλυση των 24 ομάδων της Ευρωλίγκας της περιόδου 2015-16 που αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα (15-16/10), προσφέρει την ευκολία διαλογής των παραδοσιακών δυνάμεων της διοργάνωσης που έχουν προορισμό το φάιναλ φορ και αυτών που θα ανεβάσουν τον πήχυ των στόχων τους στη φάση των «16» ή ακόμα ψηλότερα στα πλέι οφ, επιχειρώντας να ανατρέψουν τη… μοίρα τους.

Με τη δύναμη της συνήθειας αλλά και της μέγιστης θέλησης και κινήτρου να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι σταθερά μέλη του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας στη φετινή Ευρωλίγκα, έχοντας χαράξει οικονομική πολιτική που μπορεί και διατηρεί τον ποιοτικό ανταγωνισμό τους, έναντι των άλλων ευρωπαϊκών μεγαθηρίων. Κι αν για τον περυσινό δευτεραθλητή Ευρώπης και κάτοχο δύο συνεχόμενων τίτλων (2012, 2013), Ολυμπιακό, ο στόχος παραμένει η συμμετοχή του και στο επόμενο φάιναλ φορ και η κατάκτηση του τίτλου, για τον «αιώνιο» αντίπαλό του, Παναθηναϊκό, το ζητούμενο, θα είναι η επιστροφή στο φάιναλ φορ, ύστερα από τέσσερα χρόνια.

Ο «μαραθώνιος» της Ευρωλίγκας έχει δείξει ότι οι αντοχές στις 10 αγωνιστικές του πρώτου γύρου και στις 14 της φάσης των «16» σε συνδυασμό με την ισορροπία των εντός και εκτός έδρας εμφανίσεων, απαιτούν συνέπεια και σταθερότητα που απορρέει αφενός από την ποιότητα των πρωτοκλασάτων παικτών και αφετέρου από το «βάθος» του πάγκου τους.

Στον Α΄ όμιλο, ξεχωρίζουν οι παρουσίες της περυσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρεάλ και της Φενέρμπαχτσε που κατέλαβε την 4η θέση στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης, ενώ λίαν ανταγωνιστική αναμένεται και η ρωσική κάτοχος του Γιούρο Καπ, Χίμκι. Η τέταρτη θέση του ομίλου που οδηγεί στους «16», θα διεκδικηθεί από τον Ερυθρό Αστέρα, την Μπάγερν που επέστρεψε στην Ευρωλίγκα και την πρωτάρα Στρασμπούρ.

Ο Ολυμπιακός είναι το «αφεντικό» του δευτέρου ομίλου, λόγω εμπειρίας, ψυχολογικής διαχείρισης και ποιότητας, σε σύγκριση με την Αναντόλου Εφές του Ιβκοβιτς. Ωστόσο, χρειάζεται τη δεδομένη προσοχή, κυρίως, στα εκτός έδρας παιχνίδια του με την Αρμάνι, τη Λαμποράλ Κούτσα (Μπουρούσης), την Τσεντεβίτα και τη Λιμόζ.

Από την πιστοποίηση της βελτίωσης που θα δείξει ο Παναθηναϊκός, συγκριτικά με την περσινή ομάδα του, θα κριθεί η ευκολία πρόκρισής του, αλλά ακόμα και η διεκδίκηση της πρώτης θέσης του 3ου ομίλου, κόντρα στην Μπαρτσελόνα. «Μάχη» μεταξύ ίσων, θα είναι το υψηλότερο, βαθμολογικό πλασάρισμα από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν του προπονητή Γιώργου Μπαρτζώκα, της πρωταθλήτριας Τουρκίας, Πινάρ Καρσίγιακα και της παραδοσιακής Ζαλγκίρις, ενώ ασθενέστερη όλων δείχνει η πολωνική Ζιελόνα Γκόρα.

Στον Δ΄ όμιλο, η ΤΣΣΚΑ μπορεί να αρχίσει το γνώριμο αήττητο σερί των προηγούμενων διοργανώσεων και η ώρα της κρίσης της θα έρθει ξανά στο φάιναλ φορ. Η Μακάμπι και η Μάλαγα έχουν προβάδισμα για τη 2η και την 3η θέση, ενώ τα εντός έδρας αποτελέσματα θα κρίνουν την πρόκριση, μιας εκ των Μπάμπεργκ, Νταρουσάφακα και Σάσαρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή