Σε απεργιακό κλοιό οι σιδηρόδρομοι στο Βέλγιο

Σε απεργιακό κλοιό οι σιδηρόδρομοι στο Βέλγιο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Παρέλυσαν οι σιδηροδρομικές συνδέσεις στο Βέλγιο τόσο προς εσωτερικούς όσο και προς διεθνείς προορισμούς, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και το Αμστερνταμ, λόγω της χθεσινής απεργίας των τρένων. Η συνδικαλιστική ένωση δήλωσε πως διαμαρτύρεται με αυτόν τον τρόπο για τις μεταρρυθμίσεις, που θα επηρεάσουν, όπως διατείνεται, τόσο τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το κοινό όσο και το εισόδημα και την κοινωνική ασφάλιση του προσωπικού της εταιρείας. Τα περισσότερα δρομολόγια της γραμμής Thalys προς το Παρίσι ακυρώθηκαν, ενώ μειωμένες ήταν και οι αναχωρήσεις συρμών του Eurostar με κατεύθυνση το Λονδίνο. Την Τετάρτη, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, τα βελγικά συνδικάτα κατάφεραν να βγάλουν στους δρόμους 100.000 εργαζομένους, διαμαρτυρόμενους για τα μέτρα λιτότητας. Οπως και τον Νοέμβριο, η ολοκλήρωση της μαζικής διαδήλωσης επισκιάστηκε από βίαια επεισόδια, όταν λίγες εκατοντάδες άτομα συγκρούστηκαν με την αστυνομία, πετώντας πέτρες και μπουκάλια, ενώ οι Αρχές απώθησαν τους ταραξίες με ρίψη δακρυγόνων και αντλίες νερού.

Επρόκειτο για μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στις Βρυξέλλες. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν κόκκινες σημαίες και πλακάτ, όπου εικονίζονταν πιάτα γεμάτα με ψίχουλα, καθώς το βασικό σύνθημα της διαδήλωσης ήταν «Για εμάς τίποτα, μόνο ψίχουλα». Μεμονωμένα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ λιμενεργατών, που έφτασαν στις Βρυξέλλες από την Αμβέρσα, και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας. Λόγω των κινητοποιήσεων είχαν ακινητοποιηθεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ πολλά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτούργησαν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή