Ανησυχία από τους μετόχους μειοψηφίας του ΟΛΠ για φήμες περί παραχώρησης εκτάσεων στους ΟΤΑ

Ανησυχία από τους μετόχους μειοψηφίας του ΟΛΠ για φήμες περί παραχώρησης εκτάσεων στους ΟΤΑ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διασφάλιση των συμφερόντων των μετόχων του ΟΛΠ ζητούν οι μέτοχοι μειοψηφίας του οργανισμού. Ειδικότερα, η επενδυτική εταιρεία Lansdowne Partners International Limited ζήτησε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, Γιάννη Κούβαρη, την προστασία των μετόχων του ΟΛΠ, είτε αυτοί ανήκουν στην πλειοψηφία είτε στη μειοψηφία.

Αφορμή για το αίτημα αυτό αποτέλεσαν οι κινήσεις του αν. διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ, Σταύρου Κυραμάργιου, ο οποίος φέρεται να έχει υποσχεθεί, και μάλιστα δωρεάν, σε παραλιμένιους δημοτικούς άρχοντες μέρος της ακίνητης περιουσίας του ΟΛΠ. «Ανησυχούμε βαθύτατα για ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα www.euro2day.gr στο οποίο αναφέρεται ότι ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ συναντήθηκε με τους τοπικούς δήμους και είπε ότι ήταν υπέρ του ΟΛΠ να δεχτεί χωρίς οικονομικό αντιστάθμισμα να παραχωρηθεί ένα ουσιαστικό μέρος περιουσιακών στοιχείων του ΟΛΠ για χρήση από τους δήμους» αναφέρει ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε προχθές Πέμπτη ο εταίρος και διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Lansdowne, Ντέιβιντ Κρέιγκεν, προς τον κ. Κούβαρη. Ο κ. Κρέιγκεν στην επιστολή του σημειώνει ότι δεν γνωρίζει αν το περιεχόμενο του δημοσιεύματος είναι αληθές, αλλά εκτιμά ότι αν υπάρχει μια τέτοια κινητικότητα, τότε αυτή είναι επιζήμια για τους μετόχους. «Μια τέτοια πορεία δράσης θα είναι επιζήμια για το συμφέρον μετόχων και επηρεάζει τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου…» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μια τέτοια αυθαίρετη απόφαση», πρόσθεσε, «θα μπορούσε να επηρεάσει την προθυμία μας να συμμετάσχουμε σε μελλοντικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και, κατά τη γνώμη μας, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη συμμετοχή των άλλων». Τέλος ο κ. Κρέιγκεν ζήτησε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, να προστατεύσει τα δικαιώματα όλων των μετόχων, ανεξαρτήτως αν ανήκουν στην πλειοψηφία ή τη μειοψηφία.

Ο κ. Κυραμάργιος μετά τη δημοσιοποίηση της εν λόγω επιστολής, προχώρησε χθες σε διευκρινιστική δήλωση. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι παρευρέθη σε συνάντηση με τους επικεφαλής των ΟΤΑ που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και διεκδικούν τις εκτάσεις του οργανισμού, αλλά σημείωσε ότι δεν πραγματοποίησε καμία δήλωση, σχετικά με την ακίνητη περιουσία του οργανισμού. «Ο κ. Κυραμάργιος δήλωσε κατηγορηματικά ότι: “πράγματι παρευρέθη στη συγκεκριμένη συνεδρίαση κατόπιν πρόσκλησής του από τον Δήμο και ως μόνιμος κάτοικος της περιοχής, χωρίς να λάβει τον λόγο και χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση”» ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση του ΟΛΠ.

Η διοίκηση του ΟΛΠ αλλά και η κυβέρνηση, αναμφίβολα, πληρώνουν το τίμημα της στελέχωσης της κρατικής μηχανής με ανθρώπους που αντιτίθενται στην ασκούμενη πολιτική.

Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν αντιταχθεί σθεναρά στο παρελθόν σε τέτοιου είδους πολιτικές και τις οποίες τώρα, «θεωρητικά» προωθούν. Ο κ. Στ. Κυραμάργιος, πριν αναλάβει την υψηλή θέση στον ΟΛΠ, ήταν συνδικαλιστής και πρώην υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Κερατσίνι. Ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ και αναμφίβολα η τοποθέτησή του το περασμένο καλοκαίρι, είχε προβληματίσει την επενδυτική κοινότητα.

Σημειώνεται ότι η Lansdowne Partners International Limited, όπως αναφέρει ο κ. Κρέιγκεν, είναι ο δεύτερος μέτοχος στον ΟΛΠ, διακρατώντας μεγάλο αριθμό μετοχών από το 2004 μέχρι και σήμερα. Η παρούσα συμμετοχή του στην εταιρεία ξεπερνά το 8%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή