«Μέτωπο» με Ν. Φίλη ανοίγει το Ποτάμι

«Μέτωπο» με Ν. Φίλη ανοίγει το Ποτάμι

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή όχι μόνον πανεπιστημιακών αλλά και φοιτητών θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τρίτη το Ποτάμι για να καταγγείλει ως «εγκληματικές» τις επιλογές και του νέου υπουργού Παιδείας στην εκπαίδευση και κυρίως τα πανεπιστήμια.

Την αφορμή έδωσε η προαναγγελία του κ. Νίκου Φίλη ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα καταργήσει επί της ουσίας τα πανεπιστημιακά συμβούλια, ο ρόλος των οποίων ήταν από το 2011 η προσέλκυση διακεκριμένων Ελλήνων καθηγητών του εξωτερικού.

Ο αρμόδιος βουλευτής του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς κατήγγειλε χθες τον υπουργό Παιδείας ότι πάσχει, όπως και ο προκάτοχός του, από «ανίατη ιδεοληψία» και χαρακτήρισε «αδιανόητο ένας νόμος, όπως αυτός της κ. Αννα Διαμαντοπούλου, που ψηφίστηκε από 255 βουλευτές, να καταργείται με μια ΠΝΠ, επειδή ο κ. Φίλης δεν έχει ιδέα πώς λειτουργούν τα πανεπιστήμια διεθνώς και θέλει να κάνει τα μικροκομματικά παιχνίδια κάποιων φίλων του».

Η επιλογή του κ. Στ. Θεοδωράκη να πραγματοποιήσει έκτακτη συνέντευξη για τις αποφάσεις της κυβέρνησης στην παιδεία δεν είναι βέβαια άσχετη με τη νέα αντιπολιτευτική τακτική που έχει επιλέξει. Στόχος του είναι το κόμμα του να πρωτοστατεί στο εξής στην ανάδειξη των κυβερνητικών παλινωδιών που εκτιμά ότι αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, αξιοποιώντας βέβαια και το έλλειμμα αντιπολίτευσης εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας λόγω της ενδοκομματικής της διαδοχής.

Σημειωτέον, δε, ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα «επιστρατευθούν» και φοιτητές, καθώς ο κ. Θεοδωράκης έχει προφανώς αντιληφθεί ότι ήταν λάθος του να μην υπάρχει εκπροσώπηση του Ποταμιού στα πανεπιστήμια. Εξ ου και οι συνεργάτες του χαρακτήριζαν την επικείμενη συνέντευξη ως την απαρχή και μιας νέας προσπάθειας προσέγγισης δεκάδων ακομμάτιστων φοιτητικών οργανώσεων που υπάρχουν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, με τις οποίες το Ποτάμι θα επιχειρήσει στο εξής να έχει στενότερη συνεργασία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στόχος είναι να διαμορφωθεί μια «στρατευμένη κομματική νεολαία» στο πρότυπο της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ.

Το προσφυγικό

Παράλληλα, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης θα επιχειρήσει την επόμενη εβδομάδα να αναδείξει σε κορυφαίο ζήτημα και το προσφυγικό, προκειμένου να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειμμα οποιασδήποτε στρατηγικής. Εχει ήδη ζητήσει να συναντηθεί ο ίδιος με τον αρμόδιο υπουργό Ι. Μουζάλα, στον οποίο μάλιστα θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες όπως λένε στο Ποτάμι έχουν ήδη επεξεργαστεί και μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε ένα πρόβλημα που επωμίζεται πρωτίστως η χώρα μας, ενώ αφορά το σύνολο της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή