Ο Τσίπρας της Ν.Δ.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Ηταν πολλοί εκείνοι που παραβρέθηκαν στα άτυπα εγκαίνια του γραφείου του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα στην Αθήνα, γράφουν οι εφημερίδες. Σύμφωνα δε με τους συνεργάτες του υποψηφίου αρχηγού της Ν.Δ., η παρουσία πολλών νέων οφειλόταν στο νεαρό της ηλικίας του κ. Τζιτζικώστα και «στη φρεσκάδα και τις νέες ιδέες που συνοδεύει» («Τα Νέα», 9.10.2015).

Το νεαρόν της ηλικίας του υποψηφίου είναι πασιφανές. Ομως, αν «συνοδεύει νέες ιδέες» δεν ξέρουμε πού τις πάει και κυρίως: πού τις κρύβει. Δεν θα αναφερθούμε στις γενόσημες δηλώσεις του για την υποψηφιότητα: «Σήμερα ξεκινάμε μία μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε και να μεγαλώσουμε τη Νέα Δημοκρατία… Να απαλλαγούμε, επιτέλους, από το ψεύτικο όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει μετατραπεί σε εφιάλτη. Προχωράμε όλοι μαζί. Με τους πολίτες για τους πολίτες. Τολμάμε. Αλλάζουμε. Κερδίζουμε» (8.10.2015). Δεν θα αναφερθούμε καν στην ατυχή εξίσωση του ΠΑΣΟΚ με τη Χρυσή Αυγή, όταν έκανε το ατόπημα να καλέσει «δόξη και τιμή» το ναζιστικό μόρφωμα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ξεσηκώνοντας τη μήνη όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Θα αναφερθούμε κυρίως στις δηλώσεις που έκανε με αφορμή τα μεγάλα θέματα της οικονομίας, δηλώσεις οι οποίες ήταν –επιεικώς– «άλλα λόγια να εκλεγόμαστε».

Για παράδειγμα, η θέση του για την πώληση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης έχει ένα προβληματάκι λογικής συνέπειας: «Είμαστε κατά της πώλησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και υπέρ της παρουσίας στρατηγικού επενδυτή σε τομείς της λειτουργίας του λιμανιού όπου τα ιδιωτικά κεφάλαια μπορούν να το βοηθήσουν να αναπτυχθεί, σε καμία όμως περίπτωση δεν συμφωνούμε με την πώληση των μετοχών του Οργανισμού» (16.4.2014). Δηλαδή; Ο «στρατηγικός επενδυτής» χωρίς μετοχές του Οργανισμού με τι σχέση θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του λιμανιού; Με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών θα δουλεύει; Αντάξια κι ενός Πάνου Σκουρλέτη ήταν και η δήλωσή του για τις Σκουριές. «Δεν μπορούμε να πούμε ναι σε επενδύσεις που πιθανό να βλάπτουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία», αλλά η Περιφερειακή Aρχή είναι «υπέρ των επενδύσεων» (22.5.2014). Γενικώς! Iσως γι’ αυτό η Κεντρική Μακεδονία έγινε πόλος επενδύσεων τα τελευταία χρόνια της Περιφερειαρχίας του κ. Τζιτζικώστα.

Δεν ξέρουμε αν η Ν.Δ. ψάχνει για αντι-Τσίπρα ή για τον δικό της Τσίπρα, που θα λέει τα πάντα και τα αντίθετά τους μέχρι να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με κακέκτυπα ποτέ δεν πρόκοψε κανείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή