Αναβλητικότητα: Σύμπτωμα ή αιτία;

Αναβλητικότητα: Σύμπτωμα ή αιτία;

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναβλητικότητα επηρεάζει την καθημερινότητά σας, οι ειδικοί, όμως, συμφωνούν ότι δεν είναι η αιτία που δεν είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας αλλά ένα σύμπτωμα. Η τεμπελιά, με άλλα λόγια, δεν είναι ο λόγος που αναβάλετε κάτι αλλά είναι μια “κριτική” που ασκείτε στον εαυτό σας κάθε φορά που δεν συνειδητοποιείτε γιατί αποφεύγετε να ανταποκριθείτε  στις υποχρεώσεις σας. Ανακαλύψτε 5 λόγους που εξηγούν γιατί η τεμπελιά και η αναβλητικότητα είναι ένας μύθος:

1.Φοβάστε την αποτυχία: Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, πολλές φορές αναβάλλουν να κάνουν τα βήματα που θα τους οδηγήσουν στην επιτυχία. Φοβούνται να προσπαθήσουν να βρουν μια καλύτερη δουλειά ή να βελτιώσουν τις σχέσεις τους γιατί αισθάνονται ανασφάλεια. Μένουν στάσιμοι και προτιμούν να μην προσπαθήσουν.

2.Φοβάστε την επιτυχία: Κι όμως, πολλοί άνθρωποι φοβούνται την επιτυχία και τις αλλαγές που θα φέρει κι έτσι προτιμούν να αποφύγουν κάθε αναταραχή.

3.Αναζητάτε την φροντίδα και την προσοχή: Όσοι αναβάλλουν ή περιμένουν από τους άλλους να κάνουν πράγματα για αυτούς, ίσως απλά αναζητούν την προσοχή ή την φροντίδα. Ένας άντρας που περιμένει από την σύζυγό του να φτιάξει τον καφέ ή να σιδερώσει είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

4.Φοβάστε τις προσδοκίες των άλλων: Εάν έχετε θέσει χαμηλά κριτήρια στη ζωή σας, ίσως φοβάστε ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσατε να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των άλλων. Η τεμπελιά, σε αυτή την περίπτωση, είναι μια ευκαιρία να αποφύγετε τις δεσμεύσεις ή τις υποχρεώσεις.

5.Είστε κουρασμένοι: Μπορεί να νιώθετε ότι είστε αναβλητικοί, όμως πολλές φορές η υπερβολική δουλειά δεν σας αφήνει να χαλαρώσετε. Έτσι, η τεμπελιά που αισθάνεστε είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σας σάς λέει να ηρεμήσετε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή