Μείωση οικοδομικής δραστηριότητας

Μείωση οικοδομικής δραστηριότητας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεσα αισθητές έγιναν οι συνέπειες της τραπεζικής αργίας και των συναφών κεφαλαιακών ελέγχων στην αγορά ακινήτων, καθώς η οικοδομική δραστηριότητα υποχώρησε δραματικά κατά τον Ιούλιο, πρώτο μήνα εφαρμογής των εν λόγω μέτρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ χθες, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα διαμορφώθηκε σε 1.028 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 438,7 χιλιάδες τ.μ. επιφανείας και 4.394,1 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου, παρουσίασε δηλαδή μείωση κατά 31,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 58,2% στην επιφάνεια και κατά 275% στον όγκο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2014. Αντίστοιχα, οι άδειες που αφορούσαν την ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα αντιστοιχούν σε 194,7 χιλιάδες τ.μ. επιφανείας και 870,1 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου, παρουσιάζοντας μείωση κατά 29,2% στην επιφάνεια και κατά 25,2% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Πάντως, σε επίπεδο επταμήνου, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως και το τέλος Ιουλίου του τρέχοντος έτους, η εικόνα παραμένει ανοδική, καθώς η συνολική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει άνοδο κατά 17,2% στην επιφάνεια και κατά 55% στον όγκο, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ως αποτέλεσμα της σταθερής ανόδου της οικοδομικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών του έτους. Αντιθέτως, η εικόνα άρχισε να επιδεινώνεται από τον Ιούνιο και μετά, όταν και κορυφώθηκε η κρίση χρέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή