Στο στόχαστρο ΕΤΕπ και Κίνας η VW

Στο στόχαστρο ΕΤΕπ και Κίνας η VW

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ντόμινο των συνεπειών από το σκάνδαλο απάτης της Volkswagen, με την παραποίηση των εκπομπών ρύπων στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της, εξακολουθεί.

Αυτήν τη φορά είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), η οποία θα εξετάσει εάν η εταιρεία χρησιμοποίησε δάνειά της κατά παράτυπο τρόπο, ενώ η κινεζική κυβέρνηση κατηγορεί τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για την πρακτική της και ξεκινά δική της έρευνα σχετικά με το πόσα Volkswagen στην Κίνα φέρουν το «έξυπνο» λογισμικό της απάτης.

Αρχικά, ο πρόεδρος της ΕΙΒ Βέρνερ Χόγιερ θα διερευνήσει εάν ο γερμανικός όμιλος έλαβε κάποια δάνεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση με στόχο να παραπλανήσει τις Αρχές, ώστε κατά τους ελέγχους εκπομπών ρύπων η απόδοση των κινητήρων της να συνάδει με τις προδιαγραφές. Σε περίπτωση κατά την οποία, όπως διευκρίνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, διαπιστωθεί ότι οι υποψίες του επιβεβαιωθούν, τότε θα υποβληθεί αίτημα στη Volkswagen να επιστρέψει τα χρήματα.Τα σχετικά αναφέρονται σε δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung. «Η Τράπεζα ενδεχομένως να δεχθεί πλήγμα στο κύρος της λόγω σκανδάλου, επειδή στο πλαίσιο της χορήγησης δανείων οφείλει να συμμορφώνεται με συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους», διευκρίνισε ο κ. Χόγιερ.

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει διαθέσει στον αυτοκινητοβιομηχανικό όμιλο περί τα 4,6 δισ. ευρώ μέσα στα τελευταία 25 χρόνια, εκ των οποίων τα 1,8 δισ. ευρώ ακόμα εκκρεμούν, σύμφωνα με τη Suddeutsche Zeitung.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή