Ερευνα για τα περί επίθεσης κουκουλοφόρων σε βάρκες με πρόσφυγες

Ερευνα για τα περί επίθεσης κουκουλοφόρων σε βάρκες με πρόσφυγες

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα διεξάγει το Λιμενικό όσον αφορά στις καταγγελίες που αφορούσαν στην επίθεση κουκουλοφόρων σε βάρκες που μετέφεραν πρόσφυγες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο που έκανε τη συγκεκριμένη καταγγελία –Βέλγος υπήκοος που βρίσκεται στη Λέσβο ως εθελοντής– κλήθηκε από τις αρχές προκειμένου να καταθέσει τις πληροφορίες που διέθετε.

Οπως ο ίδιος ανέφερε, μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο του διηγήθηκαν ότι, ενόσω έπλεαν προς τα ελληνικά παράλια, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ένοπλων κουκουλοφόρων που τους λήστεψε και στη συνέχεια έβγαλαν τις μηχανές από τις βάρκες και τους εγκατέλειψαν μεσοπέλαγα κοντά στα τουρκικά παράλια.

Πηγές του Λιμενικού ανέφεραν ότι διενεργείται προανάκριση, ωστόσο τονίζουν ότι όσα αναφέρονται για εμπλοκή της Χρυσής Αυγής σε αυτές τις ενέργειες αποτελούν ανεπιβεβαίωτες φήμες. «Η χαώδης κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες φθάνουν στο νησί, βοηθάει στην καλλιέργεια φημών, που συχνά μικρή σχέση έχουν με την πραγματικότητα ή εν πάση περιπτώσει δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν», τονίζουν.

Εντονη κινητικότητα

Εντονη κινητικότητα στο νησί παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό η Χρυσή Αυγή. Το επόμενο Σάββατο 17 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Τ.Ο. Λέσβου πολιτική ομιλία του βουλευτή Β΄ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού. Ταυτόχρονα, μέσω της ιστοσελίδας η Χ.Α. «απαντά» στα δημοσιεύματα χαρακτηρίζοντάς τα, μεταξύ πολλών άλλων, συκοφαντικά.

Από την άλλη, ραστιστικά περιστατικά έχουν συμβεί στο νησί, με πιο κραυγαλέο τη ρίψη βόμβας μολότοφ το καλοκαίρι σε πρόσφυγες στην οδό Κομνηνάκη. Στην αρχή του καλοκαιριού, όταν άρχισαν να λειτουργούν οι ανοικτές δομές φιλοξενίας στο νησί, υπήρξαν περιπτώσεις παρεμπόδισης ή εκφοβισμού των εθελοντών που προσέρχονταν για να εργαστούν (σπάσιμο τζαμιών αυτοκινήτων), καθώς στο νησί κυκλοφόρησε η φήμη ότι θα έλθουν περισσότεροι πρόσφυγες, αφού βρίσκουν φαγητό και κατάλυμα. Επίσης, έχουν σημειωθεί μεμονωμένα περιστατικά, όπως καταστηματάρχες που διώχνουν τους πρόσφυγες από τα μαγαζιά τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή