«Κανένας πολίτης δεν ήθελε να καταθέσει»

«Κανένας πολίτης δεν ήθελε να καταθέσει»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επίθεση οργανωμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά και τα δραματικά γεγονότα που σημάδεψαν την 18η Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι εξιστόρησε στο δικαστήριο ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, που ήταν ο άνθρωπος που συνέλαβε τον δράστη της στυγερής δολοφονίας και βρήκε το μαχαίρι.

Ο αστυνομικός Γιώργος Ρώτας, που βρέθηκε επί τόπου και μετείχε στην ομάδα των αστυνομικών που παρενέβησαν το βράδυ εκείνο, όταν μέλη της Χ.Α. επιτέθηκαν στην παρέα του Παύλου Φύσσα, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα όσα συνέβησαν πριν ο Γιώργος Ρουπακιάς δολοφονήσει τον άτυχο μουσικό. Η μαρτυρία του αστυνομικού ήταν αποκαλυπτική. Οπως είπε, «είδα τον Γιώργο Ρουπακιά να έχει έρθει στα χέρια με τον Παύλο Φύσσα και τον μουσικό να φωνάζει σφαδάζοντας “με μαχαίρωσε”». Ο αστυνομικός για τη σκηνή της δολοφονίας είπε πως δράστης και θύμα «χτυπιόντουσαν, πλακωνόντουσαν με κλοτσιές και μπουνιές. Κάποια στιγμή ο Ρουπακιάς έφυγε και γύρισε στο αυτοκίνητό του».Τότε, όπως ανέφερε ο αστυνομικός, ακούγοντας τον Παύλο Φύσσα να φωνάζει «με μαχαίρωσε», «άνοιξα την πόρτα του αυτοκινήτου και είπα στον Ρουπακιά: “βγες έξω και σου κάνω τώρα σωματικό έλεγχο”. Κατά τον έλεγχο βρήκαμε το μαχαίρι πεταμένο κάτω και συλλάβαμε τον δράστη».

Για φοβισμένους πολίτες που ήταν παρόντες στην οργανωμένη επίθεση των μελών της Χ.Α. έκανε λόγο στη συνέχεια ο αστυνομικός, τονίζοντας ότι κανένας δεν ήθελε να προσέλθει στο τμήμα να καταθέσει και όλοι δήλωναν πως δεν γνώριζαν τίποτα. Μόνο μία κοπέλα είπε ο μάρτυρας τον ακολούθησε, η φίλη του Π. Φύσσα. Μεγάλο μέρος της κατάθεσής του περιστράφηκε στο τι προηγήθηκε της δολοφονίας και πώς ειδοποιήθηκε με συναδέλφους του να επέμβει όταν άρχισαν τα επεισόδια έξω από την καφετέρια «Κοράλλι». Ο αστυνομικός δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι επρόκειτο για μέλη της Χ.Α., λέγοντας πως φορούσαν μαύρες μπλούζες και είχαν «το γνωστό στιλάκι», τονίζοντας πως και άλλες φορές ως αστυνομικός είχε βρεθεί με μέλη της Χ.Α. πρόσωπο με πρόσωπο.

Ο φίλος του Π. Φύσσα

Λίγο νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσσα, Παύλου Σεϊρλή, που δέχθηκε μπαράζ ερωτήσεων από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, οι οποίοι στράφηκαν κατά της αξιοπιστίας του σε μια προσπάθεια να καταδείξουν ότι μπορεί να ήταν στην παρέα του Φύσσα το βράδυ εκείνο, αλλά η μαρτυρία του δεν ανταποκρίνεται καθόλα στην πραγματικότητα. Η αμφισβήτηση αυτή προκάλεσε ένταση, και η μητέρα του Παύλου Φύσσα διαμαρτυρήθηκε όταν συνήγορος υπεράσπισης χρησιμοποίησε τον όρο «θανών» για το παιδί της. «Οχι θανών», του είπε, «δολοφονημένος είναι ο γιος μου», για να παρέμβει ως συνήθως η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτου και να επιβάλει την τάξη.

Πάντως, το θέμα της διεξαγωγής της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού επανήλθε και χθες από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής (εκπροσωπούν τα θύματα), στηλιτεύοντας τη μη μεταφορά της σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, ενώ μία άλλη δίκη (για τους δύο τόνους ηρωίνης) τελικώς θα διεξαχθεί στην Αθήνα, αν και ανήκει στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή