Πρόσωπα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκλάπη πριν από μερικές ημέρες η μπρούντζινη προτομή της «Τραγουδίστριας της Νίκης», η οποία ήταν τοποθετημένη μπροστά στην κεντρική είσοδο του δημαρχείου του Βόλου. Η προτομή της σπουδαίας Βολιώτισσας, Σοφίας Βέμπο (φωτ.) (από τεσσάρων ετών έζησε με την οικογένειά της στην πόλη), η οποία είχε τοποθετηθεί ακριβώς πριν από 10 χρόνια, τον Οκτώβριο του 2005, με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Κυριάκου Μήτρου, ήταν έργο του γλύπτη Αναστάση Κρατίδη και δωρεά του Νίκου Μπρισίμη. Πριν από λίγο καιρό, έξω από το Δημοτικό Θέατρο Βόλου, είχε αφαιρεθεί η προτομή του ηθοποιού Νίκου Σκυλοδήμου, ενός εκ των πρωτεργατών του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

(…) Eίναι από τους πιο τολμηρούς σκηνοθέτες στην Αμερική, που δεν διστάζει να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Ο Ολιβερ Στόουν συνυπογράφει ένα βιβλίο με τίτλο «Η κρυμμένη Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών» μαζί με τον καθηγητή ιστορίας Πίτερ Κούζνικ. Ο στόχος τους είναι να εστιάσουν στην αμερικανική επέμβαση σε διάφορες περιοχές του πλανήτη στον 20ό αιώνα και τα κίνητρα της υπερδύναμης που κατά τη γνώμη τους δεν ήταν πάντα αγνά. Το πρότζεκτ τους ξεκίνησε το 2008 και το 2012 έγινε σειρά ντοκιμαντέρ, το οποίο σκηνοθέτησε ο ίδιος.

(…) To συγκρότημά του αλλά και ο ίδιος γνώρισε μεγάλες δόξες τη δεκαετία του ’60. Υπήρξε συνοδοιπόρος του Ιγκι Ποπ και ένας από τους πλέον καταξιωμένους σαξοφωνίστες. Δυστυχώς ο Στιβ Μακέι πέθανε σε ηλικία 66 ετών. Eίχε γεννηθεί στο Μίσιγκαν και είχε επηρεαστεί από όλους τους μεγάλους μουσικούς της εποχής του, από τον Τσάρλι Πάρκερ μέχρι τον Σταν Γκετζ. Ο Ιγκι Ποπ έβγαλε μια συγκινητική ανακοίνωση για το κατευόδιο του φίλου του.

(…) Είναι γνωστό πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ο άνθρωπος που θα καμφθεί από κάποιο εμπόδιο. Και παρότι τα προγνωστικά δεν είναι με το μέρος του για την προεδρική κούρσα, εκείνος βαδίζει ακάθεκτος. Μάλιστα έχει συνδέσει την καμπάνια του με το τραγούδι των Aerosmith «Dream On». Ομως ο τραγουδιστής Στιβ Τάιλερ δήλωσε ότι απαγορεύει στον πολυεκατομμυριούχο να το χρησιμοποιεί και ότι δεν έχει την άδεια του συγκροτήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή