Πως η γυμναστική βελτιώνει τις σχέσεις σας

Πως η γυμναστική βελτιώνει τις σχέσεις σας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία είναι γνωστά, όμως πλέον οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι η άσκηση δεν κάνει καλό μόνο στην φυσική μας κατάσταση αλλά και στις σχέσεις μας. Η γυμναστική, μάλιστα, επηρεάζει άμεσα τις σχέσεις με τον σύντροφό σας χάρη σε 5 σημαντικά οφέλη που μας προσφέρει:

1.Μειώνει το άγχος: Η γυμναστική όχι μόνο σας κάνει πιο δημιουργικούς στο γραφείο αλλά επιπλέον σας απαλλάσσει από το άγχος αφού απελευθερώνει ενδορφίνες που σας φτιάχνουν τη διάθεση. Με καλύτερη ψυχολογία θα μπορέσετε να φτάσετε στο σπίτι πιο ήρεμη, να έχετε πιο ουσιαστική επικοινωνία με τον σύντροφό σας, αλλά και να αποφύγετε τις διαφωνίες.

2. Τονώνει την αυτοπεποίθησή σας: Η γυμναστική σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έντυπο Journal of Health Psychology ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας με αποτέλεσμα να αισθάνεστε καλύτερα για τον εαυτό σας και για την σχέση σας.

3.Έχετε περισσότερη ενέργεια: Μετά το γυμναστήριο έχετε περισσότερη ενέργεια αφού το οξυγόνο βοηθάει στην καλή λειτουργία του οργανισμού σας. Όσο κουραστική κι αν είναι η μέρα σας, μετά τη γυμναστική θα έχετε την απαραίτητη ενέργεια για να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας.

4.Κοιμάστε καλύτερα: Η έλλειψη ύπνου όχι μόνο δεν σας επιτρέπει να είστε αποτελεσματικοί την επόμενη μέρα αλλά μπορεί να προκαλέσει ανυπομονησία, γκρίνια και ευαισθησία. Σύμφωνα με έρευνες, ο ποιοτικός ύπνος επηρεάζει θετικά την υγεία σας αλλά και τις σχέσεις σας.

5.Κάνετε σωστές επιλογές: Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Psychophysiology, οι γυναίκες που γυμνάζονται μπορούν να πάρουν καλύτερες αποφάσεις χάρη στη ροή οξυγόνου προς τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να διαχειρίζονται καλύτερα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή