Το Ποτάμι ζητεί εξηγήσεις από υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ

Το Ποτάμι ζητεί εξηγήσεις από υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις κάλεσε χθες όλους τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στ. Θεοδωράκης, με αφορμή τις φημολογίες ότι από τα «πόθεν έσχες» τουλάχιστον δύο κυβερνητικών στελεχών προκύπτει κραυγαλέα φοροδιαφυγή. «Ο κάθε ένας ξεχωριστά αλλά και το σύνολο της κυβέρνησης οφείλουν να εξηγήσουν τις μαύρες τρύπες που ακούγεται ότι έχουν εντοπισθεί στα “πόθεν έσχες” κάποιων υπουργών, και πραγματικά ελπίζω να μην προκύψει ένα νέο σενάριο αριστερής διαφθοράς», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε δηλώσεις που έκανε στη Βουλή.

Σχολιάζοντας, επιπλέον, τα φορολογικά μέτρα που «ανακαλύπτεται» καθημερινά ότι είναι κρυμμένα στο πολυνομοσχέδιο, επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο του μνημονίου και προέβλεψε ότι «τον χειμώνα θα καταλάβει ο κόσμος πόσο δίκιο είχε το Ποτάμι όταν ζητούσε συμφωνία τον Μάρτιο», υπογραμμίζοντας ότι «αν μας είχε ακούσει ο κ. Τσίπρας, θα είχαμε γλιτώσει ένα μέρος αυτής της τρελής φοροκαταιγίδας που έρχεται τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Παράλληλα, σε συνάντηση που είχε ο κ. Θεοδωράκης με τους προέδρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Ταμείου Νομικών και τον ταμία του Ιατρικού Συλλόγου, Γ. Στασινό, Βασ. Αλεξανδρή, Δημ. Βερβεσό και Φώτη Πατσουράκο αντίστοιχα, υιοθέτησε πλήρως το αίτημά τους να μην καταργηθεί η δυνατότητα των νέων ασφαλισμένων να υπαχθούν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία-κλάση πληρώνοντας μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ), όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή