Μπακογιάννη για αντιπρόεδρο ΕΛΚ προτείνει η Ν.Δ.

Μπακογιάννη για αντιπρόεδρο ΕΛΚ προτείνει η Ν.Δ.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κ. Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», για θέση αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΡΡ) ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά το επικείμενο συνέδριο του κόμματος της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς στη Μαδρίτη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με Ευρωπαίους παράγοντες και, κατά πληροφορίες, σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας, προκειμένου να διασφαλιστεί, στο πρόσωπο της κ. Μπακογιάννη, θέση για τη Ν.Δ. στο 16μελές Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η τελευταία φορά που η Ν.Δ. κατείχε θέση αντιπροέδρου ήταν την περίοδο 1999-2002, όταν εξελέγη στο Προεδρείο του κόμματος της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής.

Η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προεδρείου του ΕΛΚ θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου, στην ισπανική πρωτεύουσα, εκεί που, πλην του κ. Μεϊμαράκη, θα βρεθούν και οι κ. Κ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης και Απ. Τζιτζικώστας. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται σε ανοικτή επαφή με τις υπόλοιπες χώρες του Νότου (Κύπρος, Μάλτα) αλλά και με τις Βρυξέλλες για τη διασφάλιση των απαιτούμενων συμμαχιών στο εκλεκτορικό σώμα. Από την πλευρά της, και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τη βελγική και άλλες πρωτεύουσες. Κατά πληροφορίες, έχουν ήδη υπάρξει συνομιλίες, μεταξύ άλλων, με τον επικεφαλής του ΕΛΚ κ. Ζ. Ντολ, τον γενικό γραμματέα Αντ. Λόπεζ, τους Μ. Μπαρνιέ, Ε. Μπροκ, Π. Λελούς και με την κυπριακή ηγεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή