Πρόσωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά είπε το «ναι» ο νομπελίστας Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ (φωτ.) και έρχεται στην Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου. Θα έχει ήδη κυκλοφορήσει το ενδέκατο βιβλίο του από τις εκδόσεις Ωκεανίδα με τον τίτλο «Κάτι παράξενο στο νου» (σε μετάφραση, φυσικά, της Στέλλας Βρεττού) και το εξώφυλλο που θα κυκλοφορήσει στην ελληνική έκδοση είναι σχεδιασμένο από τον ίδιο. Στις 10 Δεκεμβρίου θα δώσει μια διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής. Η 10/12 είναι ημέρα Πέμπτη. Ετοιμάστε το πρόγραμμά σας…

(…) Μπορεί να έχουν περάσει δεκαετίες από τότε που δολοφονήθηκε, όμως η ζωή του παραμένει ακόμη κάτω από τον προβολέα των ΜΜΕ. Ο λόγος για το πιο διάσημο «σκαθάρι», τον Τζον Λένον, για τον οποίο πάντοτε υπήρχε η φήμη ότι είχε και άνδρες εραστές. Τώρα η γυναίκα του, Γιόκο Ονο, αποκάλυψε ότι ο μουσικός ναι μεν επιθυμούσε τους άνδρες αλλά δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους, ούτε καν με τον μάνατζερ Μπράιαν Επσταϊν. Η Ονο είπε ότι ο Τζον δεν ήθελε μόνο κάποιον σεξουαλικά αλλά και πνευματικά, και ότι αυτός ο συνδυασμός, τελικά, του ανέστειλε την επιθυμία.

(…) To χιούμορ και το πνεύμα του είναι γνωστά όχι μόνον στην Αγγλία αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Θεωρείται μάλιστα ένας από τους καλύτερους παρουσιαστές στη βρετανική τηλεόραση, όπου είχε δική του χιουμοριστική εκπομπή στο BBC για πολλά χρόνια. Ο ηθοποιός  Στίβεν Φράι αποφάσισε να αφήσει το πόστο αυτό και για πρώτη φορά θα τον διαδεχθεί μια γυναίκα, η Σάντι Τόγκσβιγκ. Προτού αποχωρήσει δήλωσε ότι είχε την καλύτερη δουλειά που υπάρχει στην τηλεόραση.

(…) Πολλοί σταρ του Χόλιγουντ αποφασίζουν να στρατευτούν υπέρ ενός καλού σκοπού. Τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ έχει γίνει τεράστιος θόρυβος με το θέμα της οπλοκατοχής. Και η βραβευμένη με Οσκαρ Τζούλιαν Μουρ αποφάσισε να συνταχθεί στο πλευρό όλων εκείνων που εκφράζουν ζωηρές ενστάσεις για το δικαίωμα της οπλοκατοχής, θεωρώντας ότι κοστίζει ανθρώπινες ζωές, κυρίως νέων. Η Ελεν Ντετζενέρις και η Κιμ Καρντάσιαν ένωσαν τις φωνές τους μαζί της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή