Αποφυλάκιση Σταμάτη λόγω… capital controls

Αποφυλάκιση Σταμάτη λόγω… capital controls

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία απόφαση  του υπουργού Δικαιοσύνης με την οποία παρείχετο η ευχέρεια σε πολίτες με ποινικές εμπλοκές να καταβάλουν στο Δημόσιο χρηματικές ποινές και εγγυοδοσίες λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων ευνόησε και τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, καθώς μπορεί να αποφυλακιστεί χωρίς να καταβάλει άμεσα τις 50.000 ευρώ εγγύηση που της επέβαλε το δικαστήριο. Ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Γιάννης Παγορόπουλος, αξιοποίησε την εν λόγω υπουργική απόφαση που ισχύει έως το τέλος του μήνα, με αποτέλεσμα η Βίκυ Σταμάτη να μπορεί να αποφυλακιστεί χωρίς την καταβολή της χρηματικής εγγυήσεως, για την οποία είχε προβάλει λόγους οικονομικής αδυναμίας.

Μετά ταύτα και τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου που ισχύει η υπουργική απόφαση, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου μπορεί να είναι έξω χωρίς να πληρώσει τη χρηματική εγγύηση. Η αποφυλάκισή της άργησε χθες, καθώς όφειλε να προσκομίσει το διαβατήριό της, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν από το δικαστήριο. Το διαβατήριο προσκομίστηκε αργά χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα η αποφυλάκισή της να γίνει μετά τη δύση του ηλίου. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου διεξάγεται η δίκη για τις μίζες σε δεύτερο βαθμό επέβαλε στη Βίκυ Σταμάτη περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παράδοση του διαβατηρίου, εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου θα διαμένει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή