Φυτεία υδροπονικής κάνναβης βρέθηκε Μαρτίνο Φθιώτιδας

Φυτεία υδροπονικής κάνναβης βρέθηκε Μαρτίνο Φθιώτιδας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νωρίς χθες το πρωί επιχειρησιακές ομάδες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, συνεπικουρούμενες από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, εισέβαλαν σε πρώην κτηνοτροφική μονάδα έκτασης 840 τ.μ., στο χωριό Μαρτίνο του Ν. Φθιώτιδας, όπου και ανακάλυψαν μια πλήρως εξοπλισμένη και σε πλήρη λειτουργία εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας εμπλουτισμένης κάνναβης (skunk), εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.680 δενδρύλλια μερικής και πλήρους ωρίμανσης ύψους από 0,50 έως και 1,50 μέτρων, 590 γραμμάρια αποξηραμένων δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και εξοπλισμός υψηλού επαγγελματικού επιπέδου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, όπως συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης, πλήθος φωτιστικών με αντίστοιχους λαμπτήρες κατάλληλων για υδροπονική καλλιέργεια, πλήθος ballast (μετασχηματιστές εναύσεως) κατάλληλων για την λειτουργία των φωτιστικών, πλήθος ανεμιστήρων, πλήθος ξύλινων πλαισίων με ασφάλειες και πρίζες, μια ηλεκτρογεννήτρια, πλήθος πλαστικών συσκευασιών χωρητικότητας 70 λίτρων φυτοχώματος, πλήθος ξύλινων πλαισίων με ηλεκτρολογικές συνδέσεις, πλήθος συστημάτων αερισμού εξαερισμού, ένα φίλτρο αέρα εξαερισμού, πλήθος ηλεκτρονικών πινάκων DGS, μεγάλος αριθμός από σακούλες κατάλληλες για συσκευασία ναρκωτικών και μια κύρια ψυκτική μονάδα μάρκας INVERTOR.

Στον χώρο συνελήφθησαν δυο άνδρες Κροατικής καταγωγής ηλικίας 65 και 22 ετών αντίστοιχα οι οποίοι φρόντιζαν την καλλιέργεια και ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη της εγκατάστασης.

Σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στην περιοχή του Μαρτίνου και της Λάρυμνας στο νομό Φθιώτιδας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 50 ετών αντίστοιχα, ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής 30 ετών και ένας ομογενής από Αλβανία 41 ετών, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον άλλα δύο άτομα αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ταυτόχρονα με συλληφθέντες από την Υ.Δ.Ν της Δ.Α.Α., οι οποίοι φέρονται ως εγκέφαλοι εγκληματικής οργάνωσης που εγκαθιστά εγκαταστάσεις υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή