Εργασία: Οι πιο συχνοί λόγοι παραίτησης

Εργασία: Οι πιο συχνοί λόγοι παραίτησης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραίτηση ενός εργαζομένου από μια επιχείρηση δεν είναι ένα ζήτημα απλό. Ο χρόνος που απαιτείται για να διαχειριστεί η παραίτηση, να εκπαιδευτεί καινούριος υπάλληλος και να σταθεροποιηθεί η παραγωγικότητα στο γραφείο μπορεί να είναι ζημιογόνος για την επιχείρηση. Για αυτό κάθε διευθυντής μπορεί να μάθει πολλά από τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να φύγει ένας εργαζόμενος από την εταιρεία.  

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της TinyPulse, μιας εταιρείας υποστήριξης  εργαζομένων που εξέτασε 400 full-time αμερικάνους εργαζόμενους, οι πιο συχνοί λόγοι που κάποιος αποφασίζει να παραιτηθεί από τη δουλειά του δεν σχετίζονται με την εταιρεία αλλά τους ανθρώπους.

Η έρευνα αποκάλυψε μια δυνατή σύνδεση ανάμεσα στην ικανοποίηση που παίρνει κάποιος από τη δουλειά του και την ελευθερία να παίρνει αποφάσεις σχετικά με την δουλειά του. Μάλιστα, το 28% των εργαζόμενων σκέφτεται να παραιτηθεί επειδή δεν έχει καλή συνεργασία με τους προϊσταμένους ή επειδή παρεμβαίνουν στη δουλειά με αντιπαραγωγικό τρόπο.  

Επιπλέον, το 31% των εργαζομένων σκέφτεται να παραιτηθεί επειδή νιώθει εξάντληση, το γνωστό σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης, ενώ παραπάνω από το 10% δεν θα αποφάσισε να φύγει από την δουλειά του αν υπήρχε προοπτική εξέλιξης.

Πέρα από τους ανθρώπους μιας επιχείρησης που επηρεάζουν το εργασιακό περιβάλλον και η γενικότερη πολιτική της εταιρείας μπορεί να ωθήσει τους εργαζόμενους σε παραίτηση. Για παράδειγμα, το 15% των εργαζόμενων θα δήλωναν παραίτηση αν δεν συμφωνούσαν με την κουλτούρα της εταιρείας, ενώ το 11% θα σκέφτονταν να παραμείνουν στην εργασία τους εάν είχαν φιλικές σχέσεις με τους συναδέλφους τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή