7 τρόποι για να βρείτε ισορροπία στη ζωή σας

7 τρόποι για να βρείτε ισορροπία στη ζωή σας

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας ισορροπημένος τρόπος ζωής δεν κάνει καλό μόνο στην υγεία σας και στην εξωτερική σας εμφάνιση αλλά σας βοηθά να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες της καθημερινότητας, το άγχος και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ανακαλύψτε 7 τρόπους για να εξασφαλίσετε ότι θα ακολουθείτε πάντα μια ισορροπημένη διατροφή αλλά και ένα πρόγραμμα γυμναστικής που θα σας δίνει ενέργεια:

Διατροφή: Ο γενικός κανόνας λέει ότι πρέπει να τρώμε τα πάντα με μέτρο, τι συμβαίνει όμως με τις κακές συνήθειες που επηρεάζουν σημαντικά μια ισορροπημένη διατροφή:

Προσοχή στις μερίδες: Φροντίστε ώστε να ξεκινάτε πάντα με μικρές μερίδες και να συμπληρώνετε μετά φαγητό αν δεν έχετε χορτάσει.

Σωστοί συνδυασμοί: Εντάξτε στην διατροφή σας φρέσκα προϊόντα, φρούτα, λαχανικά και γεύματα με μια μεγάλη ποικιλία βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης: Επιλέξτε ζυμαρικά και αρτοπαρασκευάσματα ολικής άλεσης για περισσότερη ενέργεια αλλά και μικρότερη κατανάλωση θερμίδων κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ζάχαρη με μέτρο: Δεν χρειάζεται να βγάλετε την ζάχαρη εντελώς από τη διατροφή σας. Προσπαθήστε να καταναλώνετε σνακ με ζάχαρη ή γλυκό μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Προσοχή στο κόκκινο κρέας: Περιορίστε τα γεύματα με κόκκινο κρέας σε μια φορά την εβδομάδα και προτιμήστε για τις υπόλοιπες μέρες πιο υγιεινές επιλογές όπως το ψάρι.

Γυμναστική: Όσο φορτωμένο κι αν είναι το καθημερινό σας πρόγραμμα, η γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια καλή φυσική κατάσταση, να απαλλαχθείτε από το άγχος αλλά και να έχετε ενέργεια.

Αεροβική γυμναστική: Οι αερόβιες ασκήσεις, το ποδήλατο, το τρέξιμο μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε από καρδιοαγγειακές παθήσεις, παχυσαρκία και υψηλή χοληστερίνη.

Ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης: Οι ασκήσεις με βάρη και η γυμναστική που εστιάζει στην μυϊκή ενδυνάμωση μπορεί να εμποδίσει τραυματισμούς, να βοηθήσει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και να διατηρήσει την καλή φυσική σας κατάσταση.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή