Πρόταση από ΣΕΒ για τη σύσταση Συμβουλίου Βιομηχανίας

Πρόταση από ΣΕΒ για τη σύσταση Συμβουλίου Βιομηχανίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προοπτικές μιας νέας εκβιομηχάνισης της χώρας βλέπει ο ΣΕΒ και προτείνει τη σύσταση ενός Συμβουλίου Βιομηχανίας παρά το ανασυσταθέν υφυπουργείο Βιομηχανίας, με την ενεργοποίηση των ανθρώπων της παραγωγής και τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας. Η σύσταση αυτού του Συμβουλίου, παρά την υφυπουργό Βιομηχανίας, όπως αναφέρουν οι αναλυτές του ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο για την ελληνική οικονομία, μπορεί να λειτουργήσει, πρώτον, ως ένας δίαυλος επικοινωνίας για την προώθηση λύσεων στα χρονίζοντα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και, δεύτερον, ως ένα πλαίσιο διαμόρφωσης κατευθυντήριων γραμμών πολιτικής.

Ο ΣΕΒ παρατηρεί ότι στην Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικά εμπόδια στην προσέλκυση και υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και αναφέρει ενδεικτικά την υψηλή τιμή ενέργειας και το υπέρογκο μη μισθολογικό κόστος, το ασταθές και αντιαναπτυξιακό φορολογικό σύστημα (με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές εισοδήματος και κερδών), που αποθαρρύνουν την εργασία και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Επισημαίνει επίσης ότι στην Ελλάδα, λόγω της διατήρησης της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα για πολλά χρόνια, η συνεπαγόμενη παρατεταμένη αποχή από τα εργασιακά καθήκοντα τείνει να διαβρώνει τις εξειδικεύσεις των εργαζομένων και να εξασθενίζει την έφεση για εργασία και απόκτηση νέων γνώσεων. Συντελείται σήμερα στη χώρα μας ένα έγκλημα κατά των νέων, και όχι μόνο, εργαζομένων, καθώς οι μεγάλες απώλειες σε εισοδήματα και εργασιακή εμπειρία δεν μπορούν να αναπληρωθούν στο μέλλον. Εξ ου και η ανάγκη –καταλήγει– να δούμε το θέμα της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων ως ζήτημα επιβίωσης της οικονομίας και ευημερίας των πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή