Οι άντρες προτιμούν τις έξυπνες γυναίκες;

Οι άντρες προτιμούν τις έξυπνες γυναίκες;

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι άντρες γοητεύονται από τις έξυπνες γυναίκες αλλά στην πραγματικότητα δεν θα έβγαιναν ραντεβού μαζί τους. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που θα δημοσιευτεί στο επιστημονικό έντυπο ‘Personality and Social Psychology Bulletin’, οι άντρες τρομάζουν στην ιδέα να κάνουν σχέση με μια γυναίκα που είναι πιο έξυπνη από αυτούς.

Οι ερευνητές των αμερικανικών πανεπιστημίων του Buffalo, Texas και California Lutheran διεξήγαγαν μια έρευνα για να ανακαλύψουν τα γυναικεία χαρακτηριστικά που γοητεύουν τους άντρες κι αυτό που συμπέραναν είναι ότι αυτά διαφέρουν ανάλογα με το πόσο ρεαλιστική θεωρούν μια σχέση με μια γυναίκα. Με άλλα λόγια, μπορεί να γοητεύονται από μια έξυπνη γυναίκα, αλλά δεν θα έκαναν απαραίτητα σχέση μαζί της.

Από τους 105 συμμετέχοντες  εθελοντές στην έρευνα, το 86% δήλωσε ότι θέλουν να κάνουν σχέση με μια έξυπνη γυναίκα, όμως στην πραγματικότητα δύσκολα θα μπορούσαν να το διαχειριστούν. «Σε μια τετ-α-τετ επικοινωνία, οι άντρες βρίσκουν γοητευτική μια έξυπνη γυναίκα, αλλά όταν η ευφυΐα της ξεπερνούσε τη δικιά τους, τότε το ενδιαφέρον τους χανόταν» δήλωσαν οι ερευνητές σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας ‘The Independent’.  Μπροστά στο ενδεχόμενο ενός ραντεβού, οι άντρες που δήλωσαν ότι προτιμούν έξυπνες γυναίκες άρχισαν να παίρνουν μια απόσταση «έδωσαν χαμηλότερη βαθμολογία και έδειξαν μειωμένη επιθυμία να ανταλλάξουν στοιχεία επικοινωνίας για να κανονίσουν ένα ραντεβού», είπαν οι ερευνητές τονίζοντας ότι «Οι άντρες ένιωσαν λιγότερο ‘αρσενικά’ όταν οι γυναίκες επιδείκνυαν μεγαλύτερη εξυπνάδα. Ο ανδρισμός θεωρείται κάτι το αβέβαιο που δύσκολα το κερδίζεις αλλά εύκολα το χάνεις, ενώ πρέπει διαρκώς να το επιβεβαιώνεις μέσα από τις πράξεις σου. Οι άντρες στην έρευνα αυτή ένιωσαν απειλή από τις γυναίκες και ‘λιγότερο άντρες’, για αυτό δεν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις γυναίκες που ήταν πιο έξυπνες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή