Νεοφυείς εταιρείες από τολμηρούς επιχειρηματίες

Νεοφυείς εταιρείες από τολμηρούς επιχειρηματίες

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πείσμα των καιρών, η φαντασία, η τόλμη και το ταλέντο δεν λείπουν από πολλούς νέους επιχειρηματίες. Ορισμένες νέες start up επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν πριν από λίγες μέρες στο 1ο Spark Square στη Νέα Σμύρνη. «Θέλουμε να εγκαινιάσουμε τακτικές συναντήσεις γύρω από την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία», αναφέρει στην «Κ» η δημοτική σύμβουλος Μαρία – Γαβριέλλα Αναγνωστοπούλου. Κοινός παρονομαστής των ομιλητών ήταν η εντοπιότητα, «όλοι τους απόφοιτοι σχολείων της Ν. Σμύρνης», στόχος, ωστόσο, να φιλοξενηθούν εταιρείες από όλη τη χώρα.

Μια υπαρκτή ανάγκη, αυτή της προβληματικής ενημέρωσης των φοιτητών από τις γραμματείες της εκάστοτε πανεπιστημιακής σχολής και του γενικότερου χάους του ελληνικού πανεπιστημίου, έρχεται να καλύψει η εφαρμογή Studdle. «Το Studdle διατίθεται δωρεάν για smart phones και εμπεριέχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες», εξηγεί στην «Κ» ο Χρύσα Κοκκόση, η επιχειρηματική σύμβουλος της 6μελούς ομάδας. Συγκεκριμένα, μεταφέρει τις τελευταίες ανακοινώσεις κάθε τμήματος, το πρόγραμμα μαθημάτων και εξεταστικής, διδακτέα ύλη που ανεβάζουν οι καθηγητές στο Διαδίκτυο, χάρτη με τα πλησιέστερα βιβλιοπωλεία με τα συγγράμματα, τα δρομολόγια των ΜΜΜ, όπως φυσικά και τις… απεργίες. «Τι σχέση έχουν οι απεργίες; Αν είσαι φοιτητής, ξέρεις!», επισημαίνουν οι δημιουργοί της εφαρμογής, Δ. Κανέλλης, Δ. Τσιγουρής, Α. Σταματιάδης, Α. Κορκοφίγκας, Γ. Μαυρομμάτης, που μέχρι πριν από λίγο καιρό σύχναζαν σε… αμφιθέατρα. Σε επόμενη φάση θα είναι δυνατός, μεταξύ άλλων, ο υπολογισμός του μέσου όρου βαθμών. Το Studdle «τρέχει» εδώ και εννέα μήνες την εφαρμογή έχουν ήδη «κατεβάσει» 28.000 χρήστες, 14.000 είναι ενεργοί. Προς το παρόν εξυπηρετεί όσους είναι εγγεγραμμένοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, Σχολή Καλών Τεχνών, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΠΘ, Παν. Μακεδονίας, Παν. Πατρών και Κρήτης.

Από τον χώρο της Φυσικής Αγωγής προέρχεται η 3μελής ομάδα που τον Οκτώβριο του 2014 ίδρυσε τη «Way Out Adventures». «Θελήσαμε να καλλιεργήσουμε τον δημοφιλή στο εξωτερικό αθλητισμό και τουρισμό περιπέτειας στην Ελλάδα», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, που μαζί με τους Γιώργο Κλαουδάτο και Γιάννη Κοτιλέα έκαναν το τολμηρό εγχείρημα. «Στοχεύουμε στον εισερχόμενο τουρισμό, έχουμε ήδη μυήσει στο ορειβατικό σκι και στο θαλάσσιο καγιάκ πολλούς Γάλλους, Γερμανούς, Ολλανδούς, Ιταλούς και Αμερικανούς». Οι τρεις γυμναστές με εξειδίκευση σε διαφορετικά αντικείμενα (σκι, αλπινισμός κ.ά.) θέλουν να αναδείξουν μέρη κατάλληλα για τέτοιου είδους αθλήματα, όπως τα Λευκά Ορη και ο Ψηλορείτης στην Κρήτη, η Μάνη και οι μικρές Κυκλάδες. «Τρεις φορές τον χρόνο οργανώνουμε για τους Ελληνες ταξίδια στο εξωτερικό, όπως surf στο Μαρόκο».

One man’s show μπορεί να χαρακτηριστεί η νεοφυής επιχείρηση Βat Lab, του Πόλυ Δημητριάδη, καθώς ο ίδιος διεκπεραιώνει όλα τα στάδια: από την έμπνευση και την κατασκευή των χειροποίητων usb και φωτιστικών, το στήσιμο του e-shop, τη φωτογράφιση και περιγραφή των αντικειμένων και φυσικά την καλαίσθητη αποστολή τους στους πελάτες. «Επέστρεψα στην Ελλάδα το 2013 και άρχισα να σκέφτομαι να ξεκινήσω να κατασκευάζω κάτι χρηστικό με υψηλή, όμως, αισθητική», διηγείται στην «Κ» ο 39χρονος γραφίστας. Ετσι, κάθε Κυριακή ο Πόλυς βρίσκεται από τις 6.30 το πρωί στα παζάρια της πόλης, αναζητώντας συλλεκτικά αντικείμενα, όπως κρυσταλλάκια από ασυρμάτους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, παλιά φιλμ, κασέτες, ζάρια, φυτίνες κ.ά. «Με το ένα πόδι είμαι ακόμα στο εξωτερικό, όπου ζουν κυρίως οι πελάτες μου». Από 90.000 μοναδικούς επισκέπτες, μόνον οι 32.000 είναι εντός συνόρων, οι άλλοι βρίσκονται στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, στη Γαλλία, στην Κύπρο,ακόμα και στην… Ιαπωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή