Αντάρτικο οργάνωναν οι πέντε της «Ε»

Αντάρτικο οργάνωναν οι πέντε της «Ε»

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Αντάρτικο» από τον Ταΰγετο σκόπευαν να ξεκινήσουν οι πέντε συλληφθέντες για τις βομβιστικές επιθέσεις, τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε Καλαμάτα και Μυστρά. Εκτός από όπλα και πυρομαχικά, διαπιστώθηκε ότι είχαν προμηθευτεί τρόφιμα και κατάλληλο εξοπλισμό επιβίωσης και, όπως φέρονται να ομολόγησαν, στόχος τους ήταν να εξαπολύσουν μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην Πελοπόννησο. Στους αστυνομικούς της Aσφάλειας Καλαμάτας δήλωσαν μέλη της «Ομάδας Εψιλον – τάγμα Ελλήνων μαχητών» και αποκάλυψαν ότι επρόκειτο να επιτεθούν με αυτοσχέδιες βόμβες, μεταξύ άλλων, στην εφορία και στα δικαστήρια της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει ένοπλη ακροδεξιά οργάνωση με τα εξής χαρακτηριστικά: 1) πίστευαν στον θεό Δία, 2) δήλωναν εθνικιστές, απόγονοι του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, 3) ήταν πολέμιοι του χριστιανισμού, του Βυζαντίου, των Εβραίων και της μασονίας, 4) στρέφονταν ενάντια στο πολιτικό σύστημα και 5) θεωρούσαν «κατευθυνόμενα» τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, σε βίντεο που είχαν αναρτήσει σε λογαριασμό τους στο ΥouΤube χαρακτήριζαν τη Χρυσή Αυγή «λευκό Εωσφόρο του 21ου αιώνα».

Στο σπίτι-κρησφύγετο στην Καλαμάτα βρέθηκαν τέσσερις εκρηκτικοί μηχανισμοί, παρόμοιοι με εκείνους που πυροδότησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο προαύλιο υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά. Για την κατασκευή τους χρησιμοποίησαν πυρίτιδα τοποθετημένη μέσα σε κοινούς σωλήνες ύδρευσης, ενώ στο μείγμα της εκρηκτικής ύλης είχαν τοποθετήσει σκάγια από κυνηγετικά φυσίγγια, ούτως ώστε από την έκρηξη να προκληθούν μεγαλύτερες φθορές. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ακόμα τρία κιλά νιτρικής αμμωνίας και ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τον όρκο της «Ομάδας Εψιλον».

Ως επικεφαλής του «τάγματος» περιγράφεται από την ΕΛ.ΑΣ. ο 52χρονος Γ.Α., τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, μόνιμος κάτοικος Καλαμάτας. Φέρεται ως ο δημιουργός, το 2009, του ιστολογίου omada-epsilon.blogspot.gr μέσω του οποίου ήρθε σε επικοινωνία με τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες από τη Δράμα και τη Χαλκιδική. Στην αρχική σελίδα του ιστολογίου υπάρχει κείμενο με τίτλο «ΕΛΛΑΣ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ – Διακήρυξη Ιερού Πολέμου» το οποίο αναφέρει: «Πολεμάμε και μαχόμαστε ως Ελλην για την Ελλάς το Γένος των Ελλην ενάντια σε κάθε Βυζαντινό Οβριό, ενάντια σε κάθε τεκτονική ή μασονική οργάνωση, ενάντια στο Αντί-Ελληνικό πολιτικό σύστημα…».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις Βορειοελλαδίτες μετέβησαν στην Καλαμάτα με νοικιασμένο αυτοκίνητο και φιλοξενήθηκαν στο σπίτι του 52χρονου. Η πρώτη επίθεση του τάγματος σημειώθηκε στις 4.15 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο υποκατάστημα της ΤτΕ στην Καλαμάτα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές φθορές σε μαρμάρινες πλάκες στο προαύλιο. Μιάμιση ώρα αργότερα, στις 5.50 π.μ. πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά. Από την έκρηξη έσπασε το αριστερό χέρι του αγάλματος.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, κάτοικοι της περιοχής συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών και ενημέρωσαν τις αρχές. Eπρόκειτο για ένα Nissan Note, μισθωμένο από τη Δράμα. Στην ίδια πόλη της Β. Ελλάδας οδήγησαν και τα υπολείμματα του μηχανισμού που εξερράγη έξω από την ΤτΕ. Κι αυτό διότι η εκρηκτική ύλη ήταν τυλιγμένη σε απόκομμα από τοπική εφημερίδα της πόλης. Το μεσημέρι της Παρασκευής και ενώ οι πέντε δράστες κατόπτευαν τα δικαστήρια της Καλαμάτας, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ανακρινόμενοι ομολόγησαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του ενός βρέθηκε και το κλειδί του νοικιασμένου Nissan. Στον χώρο αποσκευών εντοπίστηκαν κρυμμένα όπλα και πυρομαχικά. Συγκεκριμένα, κυνηγετικά όπλα, επαγγελματικό τόξο και βέλη, χιλιάδες φυσίγγια, ασύρματοι, στρατιωτικά ρούχα κ.ά. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και αναμένεται να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή