Παυλόπουλος: «Δεν χωρούν εκπτώσεις στη φύλαξη των συνόρων»

Παυλόπουλος: «Δεν χωρούν εκπτώσεις στη φύλαξη των συνόρων»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλό μήνυμα προάσπισης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες που φτάνουν στις ελληνικές ακτές, έστειλε χθες, από τη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο της μίνι Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

«Τα ελληνικά σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, είναι τα σύνορα της Ε.Ε. μόνο που το ποια είναι τα σύνορα το καθορίζουμε εμείς, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και η κυρίαρχη ελληνική πολιτεία και τα υπερασπίζονται οι Ενοπλες Δυνάμεις, όπως ακριβώς ταιριάζει στην ιστορία και την κυριαρχία μας», ανέφερε ο κ. Πρ. Παυλόπουλος, σπεύδοντας να προσθέσει ότι αυτό «απέδειξε και η χθεσινή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. Σε αυτό δεν υπάρχει καμιά υποχώρηση από καμιά πολιτική δύναμη, τουλάχιστον καμιά δημοκρατική πολιτική δύναμη, και σε ό,τι αφορά την αποστολή της φύλαξης των συνόρων αυτών, θέλω να τονίσω ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό, κατά τη φύλαξη αυτή, ναι, προφυλάσσουν και υπερασπίζονται την ασφάλεια του κράτους και της Ευρώπης».

Η αναφορά του κ. Παυλόπουλου, κατά την αντιφώνησή του στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ήρθε στον απόηχο των πιέσεων που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά στη Σύνοδο για το προσφυγικό, με τον πρώτο πολίτη της χώρας να επιμένει ότι «με βάση το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, ως προς τη φύλαξη των εθνικών και, επέκεινα, ευρωπαϊκών συνόρων δεν χωρούν εκπτώσεις κυριαρχίας. Η Ελλάδα καθορίζει, κυριάρχως, και το πώς διαμορφώνεται το εν γένει καθεστώς φύλαξης των συνόρων». Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να υπάρξει αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, επικαλούμενος τη στάση που επεδείκνυαν οι αρχαίοι Ελληνες προς τους ικέτες όταν κατέφευγαν στα ιερά για να αποφύγουν τους διώκτες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή