Δίαιτες: 3 λόγοι εξηγούν γιατί δεν είναι αποτελεσματικές

Δίαιτες: 3 λόγοι εξηγούν γιατί δεν είναι αποτελεσματικές

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λέξη δίαιτα έχει μια αρνητική χροιά γιατί συχνά δεν αναφέρεται στην διατροφή που ακολουθεί κάποιος αλλά σε διάφορες δίαιτες με διατροφικούς περιορισμούς και δυσκολίες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότερες δίαιτες όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικές αλλά δεν βελτιώνουν και την υγεία μας:

1.Οι δίαιτες δεν μας βοηθούν να διατηρήσουμε τα κιλά μας μακροχρόνια: Η Traci Mann, γιατρός και συγγραφέας που ερευνά τον τρόπο που οι άνθρωποι κάνουν δίαιτα τα τελευταία 20 χρόνια, ανακάλυψε ότι υπάρχουν διάφορες αλλαγές στον μεταβολισμό, ορμονικές αλλά και νευρολογικές που συντελούν στην αποτυχία μιας δίαιτας. Έτσι, σύμφωνα, με την γιατρό κάθε φορά που κάνουμε δίαιτα, αρχίζουμε και προσέχουμε το φαγητό περισσότερο, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, ενώ όταν αρχίζουμε να χάνουμε κιλά, αυξάνονται και οι ορμόνες που μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο. Για αυτό το λόγο οι περισσότερες δίαιτες λειτουργούν για μικρό χρονικό διάστημα αλλά δεν είναι αποτελεσματικές για μακροχρόνια διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

2.Η απώλεια κιλών δεν φέρνει ευτυχία: Σύμφωνα με την ψυχολόγο Andrea Bonior, κάποιες φορές πιστεύουμε ότι κάτι θα μας κάνει ευτυχισμένους, όπως είναι ο στόχος μας να χάσουμε κιλά, όμως συχνά συνειδητοποιούμε ότι η ζωή μας παραμένει η ίδια. Καλό είναι να εστιάσουμε σε τρόπους για να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση μας και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας όπως είναι.

3.Η απώλεια κιλών δεν μας κάνει πάντα και πιο υγιείς: Υπάρχουν παχύσαρκοι άνθρωποι που είναι υγιείς και αδύνατοι άνθρωποι που δεν είναι. Τα κιλά δεν είναι πάντα ένδειξη υγείας, σύμφωνα με άρθρο στο επιστημονικό έντυπο The Nutrition Journal. Για αυτό είναι προτιμότερο να εστιάσουμε σε μια υγιεινή διατροφή παρά σε μια δίαιτα που υπόσχεται απλά απώλεια κιλών.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή