Honor Blackman: «Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός»

Honor Blackman: «Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1964 η Honor Blackman έγινε διάσημη ως το Bond girl με το πιο αισθησιακό όνομα αλλά και ως η μεγαλύτερη σε ηλικία συμπρωταγωνίστρια του James Bond. Σε ηλικία 38 ετών υποδύθηκε την Pussy Gallore στο Goldfinger με τον Sean Connery και φέτος η Monica Bellucci παίρνει τον τίτλο ως το μεγαλύτερο σε ηλικία Bond Girl. Γιατί, όμως, υπάρχει τέτοια μανία με την ηλικία των γυναικών που σαγηνεύουν τον πιο διάσημο κινηματογραφικό πράκτορα; Η Blackman πιστεύει, όπως δηλώνει στη συνέντευξή της στη Daily Mirror, ότι δεν πρέπει να τις αποκαλούμε ‘κορίτσια’ αλλά ‘γυναίκες του Bond’.

Honor Blackman: «Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός»-1

H Honor Blackman ως Pussy Gallore στο Goldfinger

«Είναι εκπληκτικό που μία από τις πρωταγωνίστριες στο νέο 007, το Spectre, παίρνει τον τίτλο μου, ακόμα κι αν χρειάστηκε πάνω από μισός αιώνας. Αλλά νομίζω ότι είναι τρελό που η ηλικία της 51χρονης Monica Bellucci δημιουργεί τέτοια ταραχή» λέει η Honor τονίζοντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί υπάρχει τέτοια μανία με την ηλικία: «δεν καταλαβαίνω γιατί οι άντρες έχουν μανία με την ηλικία των γυναικών. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Αντί για αυτή την ανόητη μανία με την ηλικία, το μόνο που πρέπει να αναρωτιόμαστε είναι αν υπάρχει ικανότητα. Μπορεί η ηθοποιός να δημιουργήσει ένα συναρπαστικό και εκπληκτικό χαρακτήρα;».

Honor Blackman: «Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός»-2

Η ίδια έχει κουραστεί να την αποκαλούν κορίτσι του Bond: «Σταματήστε να μας αποκαλείται Bond Girls, είμαστε γυναίκες και είμαστε ηθοποιοί». Όπως αναφέρει «σε ηλικία 38 ετών έγινα το μεγαλύτερο σε ηλικία Bond girl και όλοι άρχισαν να ασχολούνται με αυτό». Η Blackman ήταν μόλις πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον Connery όταν υποδύθηκε την Pussy Galore και η Monica Bellucci είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη από τον 47χρονο Daniel Craig, για αυτό εύλογα η ηθοποιός αναρωτιέται «γιατί δεν έχουμε προχωρήσει;».

«Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι οι γυναίκες δεν βλέπουν απαραίτητα την εμφάνισή τους να ξεθωριάζει όταν φτάνουν τα 40 ή τα 50. Και δεν υπάρχει λόγος γιατί να μην μπορούν να εξακολουθούν να είναι όμορφες στα 60 ή τα 70. Δεν υπάρχει λόγος γιατί πολλές γυναίκες δεν μπορούν να δουλεύουν όσο μεγαλώνουν. Εγώ εξακολουθώ να δουλεύω, αν και πλέον επιλέγω τι θέλω να κάνω». Η Monica Bellucci, μάλιστα, σε συνέντευξή της επίσης στην Daily Mirror, δήλωσε κι εκείνη για τον νέο της ρόλο στο Spectre ότι «ακριβώς όπως οι νεότερες γυναίκες αρέσουν στους μεγαλύτερους άντρες, δεν θα έπρεπε να θεωρείται περίεργο που άντρες 20 ή 30 χρονών γοητεύονται από μεγαλύτερες γυναίκες». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή