Ν.Δ.: Στις καλένδες η προοπτική της τηλεμαχίας

Ν.Δ.: Στις καλένδες η προοπτική της τηλεμαχίας

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία εν πολλοίς ανούσια αντιπαράθεση (σ.σ. επί του ενδεχόμενου… κινδύνου μίας τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων) αναλώνεται η γαλάζια προεκλογική περίοδος καθώς απομένουν λιγότερες από τρεις εβδομάδες έως τις κάλπες της 22ας Νοεμβρίου για τον επόμενο πρόεδρο της Ν.Δ.

Αφενός μεν οι κ. Κυρ. Μητσοτάκης και Αδ. Γεωργιάδης, αφετέρου δε οι κ. Ευ. Μεϊμαράκης και Απ. Τζιτζικώστας ανταλλάσσουν αιχμηρά σχόλια σχετικά με την ανάγκη να υπάρξει κοινή εμφάνιση των τεσσάρων διεκδικητών της ηγεσίας, αν όχι στο τηλεοπτικό πλατό, τουλάχιστον σε κάποιες εθνικές συνδιασκέψεις ή έστω ενώπιον της Κ.Ο. του κόμματος. Ο παραπάνω διαχωρισμός των υποψηφίων σε δύο ομάδες δεν είναι τυχαίος: οι κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης εμφανίζονται αναφανδόν υπέρ μίας τηλεοπτικής αναμέτρησης, ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει αρνητικός, με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα διχάσει το κόμμα, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας δηλώνει μεν θετικός, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα μετέχουν όλοι, δηλαδή και ο κ. Μεϊμαράκης, αφήνοντας αιχμές ότι κάποιοι αντιμετωπίζουν «τον διάλογο ως σόου». Η θέση αυτή, πάντως, του κ. Τζιτζικώστα ερμηνεύεται από τα επιτελεία Μητσοτάκη και Γεωργιάδη ως υπεκφυγή.

Επί της ουσίας και πάντοτε στον βαθμό που οι δημοσκοπήσεις απηχούν την πραγματικότητα, οι κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης θεωρούν ότι μόνον να κερδίσουν έχουν από μία «τηλεμαχία», ενώ, αντιθέτως, οι δύο άλλοι διεκδικητές της ηγεσίας φαίνεται να κρίνουν ότι ένα ντιμπέιτ, ενδεχομένως, θα αφαιρούσε και δεν θα προσέθετε στην προσπάθειά τους. Η προεκλογική εκστρατεία των τεσσάρων εισέρχεται, σταδιακά, στην τελική της φάση καθώς άπαντες βρίσκονται σε περιοδεία. Ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης περιοδεύει στην Πελοπόννησο, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί εκ νέου περιοχές της Μακεδονίας, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται σήμερα σε Φλώρινα και Κοζάνη, ο κ. Αδ. Γεωργιάδης στην Ηπειρο, ενώ ο κ. Απ. Τζιτζικώστας μίλησε χθες στην Κηφισιά και σήμερα θα έχει κύκλο επαφών στη Θεσσαλονίκη. Ο 37χρονος περιφερειάρχης βρίσκεται στο στόχαστρο των τριών συνυποψηφίων του, κυρίως για το κώλυμα εκλογιμότητας που έχει έως και τα μέσα του 2019. Επ’ αυτού ήταν τα σχόλια του κ. Μεϊμαράκη, που σημείωσε ότι η Ν.Δ. δεν είναι αριστερό κόμμα των… κινημάτων, του κ. Μητσοτάκη που έθεσε θέμα εντολής, εφόσον η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές, και του κ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Τζιτζικώστας αντιπαρέρχεται την κριτική, επισημαίνοντας ότι υπό την ηγεσία του η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές και ο ίδιος θα είναι εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός. «Βλέπω πολλούς έτοιμους να κάνουν σημαία τη μία ή την άλλη γνώμη, αγνοώντας το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, ξεχνώντας σκόπιμα την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο για τον πρωθυπουργό. Είναι τόσο σαφές, τόσο ξεκάθαρο», επεσήμανε.

Εν τω μεταξύ, η αποκάλυψη της «Κ» το Σάββατο, ότι δηλαδή παρασκηνιακώς συζητείται το ενδεχόμενο μη διεξαγωγής του δεύτερου γύρου, εφόσον στις 22 Νοεμβρίου ο πρώτος εξασφαλίσει ποσοστό άνω του 40% και σημαντική διαφορά από τον δεύτερο, επιβεβαιώθηκε και από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος σχολίασε (ΜEGA) «αν είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου. Μπορεί σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει μία συμφωνία να μην υπάρχει δεύτερος γύρος. Μπορεί να συμβεί αυτό, ναι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή