Βενιζέλος: Κίνδυνος «στασιμοχρεοκοπίας»

Βενιζέλος: Κίνδυνος «στασιμοχρεοκοπίας»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κίνδυνο καθήλωσης της χώρας σε μια κατάσταση «στασιμοχρεοκοπίας» διακρίνει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με δεδομένες τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεξήγησε, αναφερόμενος στη «στασιμοχρεοκοπία», ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ένα πιθανό Grexit «αλλά η χρεοκοπία, η έκπτωση εντός ευρώ. Δηλαδή δεν θα είναι μια τυπική χρεοκοπία, δεν θα είναι όμως και η ανάκτηση του εδάφους. Δεν θα είναι η αλλαγή του κλίματος». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε (liberal.gr) πως σε περίπτωση «στασιμοχρεοκοπίας» δεν θα υπάρχει ανάταση, καθώς «δεν δημιουργούνται οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που θα κινητοποιήσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου». Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η παρούσα κυβέρνηση «έχει υπογράψει μια συμφωνία που είναι η χειρότερη δυνατή, την οποία την έφερε, την ψήφισε, την εφαρμόζει, αλλά δεν την πιστεύει, θεωρεί ότι θα μπορούσε να την υπονομεύσει, άρα έχουμε πλήρη έλλειψη στρατηγικού προσανατολισμού».

Ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να επαναφέρει ένα σενάριο πιθανού Grexit για πολιτικούς λόγους διότι, όπως είπε, «δεν θέλει να δει μια Ελλάδα να γίνεται τριτοκοσμική μέσα στο ευρωπαϊκό έδαφος, δεν θέλει να δει μια Ελλάδα σε ανθρωπιστική κρίση, πραγματική ανθρωπιστική κρίση, ανθρωπιστική κρίση τύπου Μέσης Ανατολής. Δεν θέλει να δει ένα μεταναστευτικό κύμα Ελλήνων που ψάχνουν για δουλειά και για καλύτερη τύχη στις άλλες χώρες της Ε.Ε.». Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πάγια άποψή του για διαμόρφωση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που συμφωνούν και πιστεύουν στην ανάγκη για παραμονή της χώρας σε ευρωπαϊκή τροχιά. Επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν έχουν καμία διάθεση να συνεργαστούν με τους ΑΝΕΛ και τον κ. Π. Καμμένο, μίλησε για «κυβέρνηση συνευθύνης των δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού στις οποίες πλέον είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ» και εξέφρασε την ελπίδα ένα τέτοιο σχήμα να μη συγκροτηθεί «υπό το βάρος έκτακτων συνθηκών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή