Φόβοι για επεισόδια με ξένους χούλιγκαν

Φόβοι για επεισόδια με ξένους χούλιγκαν

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συναγερμό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η ΕΛ.ΑΣ. καθώς υπάρχουν φόβοι για επεισόδια μεταξύ Σέρβων, Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν με αφορμή τον εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Champions League. Χθες το πρωί, συνελήφθησαν στα Τέμπη 36 Σέρβοι και 5 Βόσνιοι, οι οποίοι φέρονται να ταξίδεψαν στη χώρα για τον σημερινό αγώνα για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Πρόκειται για οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, οι οποίοι θεωρούνται «αδελφοποιημένοι» με αυτούς του Ολυμπιακού. Επέβαιναν σε 9 Ι.Χ. και σε έλεγχο που τους έγινε στην περιοχή των Τεμπών βρέθηκαν 11 πτυσσόμενα κλομπ, 3 φωτοβολίδες καθώς επίσης σιδερόβεργες και μαδέρια που είχαν κλέψει νωρίτερα από εργοτάξιο κατά μήκος της Εθνικής Οδού. Πρόκειται για άνδρες 19-38 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής από κοινού και της παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί βεγγαλικών και κροτίδων. Την ανησυχία των Αρχών επιτείνει η πληροφορία ότι στην Αθήνα βρίσκονται ήδη οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρότι έχει απαγορευθεί η οργανωμένη μετακίνησή τους για τη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Οι Κροάτες θεωρούνται φιλικά προσκείμενοι στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και «εχθροί» των Σέρβων του Ερυθρού Αστέρα.

Το βράδυ της Δευτέρας νεαροί, πιθανότατα χούλιγκαν του Ολυμπιακού, επιτέθηκαν στους Μαυροβούνιους επιβάτες ενός ταξί, θεωρώντας πιθανότατα ότι επρόκειτο για Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό. Οι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ ένας τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και το αυτί. Χθες το βράδυ περίπου 200 οπαδοί του Ολυμπιακού κινούνταν προκλητικά στους δρόμους του Μοναστηρακίου πριν καταλήξουν σε καφετέρια στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Αντίστοιχα, 150 οπαδοί του Παναθηναϊκού παρέμεναν έως αργά χθες σε σύνδεσμο της ομάδας τους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή