Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας, το prix Goncourt 2015 δόθηκε στον συγγραφέα Matthias Enard  (φωτ.) για το βιβλίο του «Boussole» (εκδ. Actes Sud). Θέμα και των τεσσάρων συγγραφέων που βρέθηκαν στην τελική λίστα των βραβεύσεων είναι οι πολύπλοκες σχέσεις ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή. Οι υπόλοιποι τρεις είναι οι Hedi Kaddour, Tobie Nathan και Nathalie Azoulai.

…Μία Ελληνίδα ερμηνεύτρια που ξεχωρίζει στο εξωτερικό. Ο λόγος για τη Νεκταρία Καραντζή, η οποία έχει αναγνωριστεί διεθνώς στον χώρο της θρησκευτικής-ιερής μουσικής. Σε λίγες ημέρες θα «ταξιδέψει» τους βυζαντινούς ήχους στην Ισπανία, αφού στις 12 και 13 Νοεμβρίου θα βρίσκεται εκεί για να παρουσιάσει ένα σεμινάριο με θέμα τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική στο κοινό του Οβιέδο. Επιπλέον, θα δώσει συναυλία στον ιστορικό ναό San Isidoro el Real di Oviedo προσκεκλημένη του φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής «Ciclo de Musica Sacra/Maestro de la Roza».

…Για κάποια πράγματα πρέπει κανείς να οργανώνεται από νωρίς! Ενα από αυτά είναι οι παραστάσεις που θα δούμε τα Χριστούγεννα, οι εκδηλώσεις που θα κάνουν τις γιορτές πιο απολαυστικές. Από τα must των φετινών Χριστουγέννων είναι οι τρεις εμφανίσεις της σταρ του μπαλέτου Σβετλάνα Ζαχάροβα στις 26, 27 και 28 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας. Η διάσημη μπαλαρίνα θα ερμηνεύσει τη «Ζιζέλ», το έργο που έχει σφραγίσει την καριέρα της. Η προπώληση έχει ξεκινήσει!

…Ταξίδι στο εξωτερικό για μια ελληνική παράσταση. Το έργο «Η μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεσι παρουσιάζεται αύριο στην Πάρμα, στη Συνάντηση Ευρωπαϊκών Θεάτρων. Πρόκειται για την πρώτη από σειρά ευρωπαϊκών παρουσιάσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2016. Με την επιστροφή της από την Ιταλία, η παράσταση που σκηνοθετεί ο Σταύρος Τσακίρης και ερμηνεύει η Δήμητρα Χατούπη θα επιστρέψει στο Σύγχρονο Θέατρο της Ευμολπιδών στο Γκάζι. Να θυμίσουμε ότι το μυθιστόρημα του Μάτεσι, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα χώρες, ξεδιπλώνει ένα κομμάτι της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή