Αιματηρή συμπλοκή Σέρβων και Κροατών χούλιγκαν στο αεροδρόμιο

Αιματηρή συμπλοκή Σέρβων και Κροατών χούλιγκαν στο αεροδρόμιο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν απετράπη τελικά το αιματηρό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ Σέρβων και Κροατών χούλιγκαν, που βρέθηκαν στην Αθήνα με αφορμή την αναμέτρηση Ολυμπιακού – Nτιναμό Ζάγκρεμπ.

Xθες το μεσημέρι στην περίμετρο του «Ελ. Βενιζέλος», ομάδα 60 περίπου Σέρβων οπαδών του Ερυθρού Αστέρα έστησε ενέδρα σε Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό, που επέστρεφαν αεροπορικώς στην Κροατία με δύο πτήσεις. Ακολούθησαν αιματηρές συμπλοκές, με συνέπεια έξι τουλάχιστον Κροάτες οπαδοί να τραυματιστούν αρκετά σοβαρά.

Παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με χτυπήματα από λοστούς, σιδερογροθιές και αλυσίδες, ενώ σε πέντε ακόμα άτομα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο του αεροδρομίου. Παρά την κινητοποίηση των προηγούμενων ημερών, η Αστυνομία αιφνιδιάστηκε και επενέβη με καθυστέρηση πραγματοποιώντας προσαγωγές 36 Σέρβων από το σημείο των επεισοδίων. Μάλιστα, τη στιγμή των επεισοδίων, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μετέβαινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος τελικά οδηγήθηκε στον χώρο των αναχωρήσεων από εναλλακτική διαδρομή προκειμένου να μη βρεθεί αντιμέτωπος με τους αλλοδαπούς χούλιγκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος των προσαχθέντων (μεταξύ των οποίων και Ελληνες) αστυνομικοί της αρμόδιας υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας σχημάτισαν δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών κ.ά. Tην Τετάρτη, υπό τον φόβο επεισοδίων η ΕΛ.ΑΣ. είχε πραγματοποιήσει επιχείρηση «σκούπα» συλλαμβάνοντας συνολικά 45 Κροάτες οπαδούς και τέσσερις Σέρβους χούλιγκαν του Ερυθρού Αστέρα. Οι πρώτοι θεωρούνται «αδελφοποιημένοι» με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και εντοπίστηκαν μέσα σε «πράσινο» σύνδεσμο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και δύο ξενοδοχεία των Αμπελοκήπων.

Οι Σέρβοι αντίστοιχα, που φέρονται να διατηρούν δεσμούς με τον σκληρό πυρήνα οπαδών του Ολυμπιακού, είχαν συλληφθεί στην περιοχή του Πειραιά, ενώ στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης έγινε έφοδος και σε σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στον Πειραιά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή