Bίαιη επίθεση κατά Κουμουτσάκου

Bίαιη επίθεση κατά Κουμουτσάκου

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντροπιαστικές σκηνές ωμής βίας, με θύμα τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο, εκτυλίχθηκαν χθες έξω από τη Βουλή, στον χώρο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου, όταν ακραία στοιχεία που είχαν παρεισφρήσει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας επιτέθηκαν κατά του βουλευτή και βιαιοπράγησαν εις βάρος του.

Ο βουλευτής κατέφυγε μετά την επίθεση στο εσωτερικό της Βουλής, όπου υπέδειξε ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Χ.Α., ενώ ως «ηθικό αυτουργό των τραμπουκισμών» κατονόμασε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, με αποτέλεσμα η ένταση να μεταφερθεί στην Ολομέλεια. Ως ηθικό αυτουργό των βίαιων επεισοδίων υπέδειξε τον κ. Φίλη και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος δήλωσε ότι το κόμμα του εξετάζει τη δυνατότητα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας. Τελικώς πρόταση δεν θα κατατεθεί, καθώς εάν τούτο γινόταν η Ν.Δ. δεν θα μπορούσε να ξαναχρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο «όπλο» για τους επόμενους έξι μήνες.

Η επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου εκδηλώθηκε όταν ο βουλευτής, που πήγε στο συλλαλητήριο για να διαδηλώσει την αντίθεσή του στις δηλώσεις του κ. Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, βρέθηκε μπροστά σε μια ομάδα ατόμων που άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον του μπουκάλια με νερό και να του φωνάζουν «παραιτήσου», χαρακτηρίζοντάς τον «προδότη» και προπηλακίζοντάς τον. Στις εικόνες από την επίθεση εμφανίζεται καθαρά ένας νεαρός με φόρμα και καπέλο, ο οποίος γρονθοκοπά τον βουλευτή στο πρόσωπο και ένα δεύτερο άτομο που τον κλωτσάει, ενώ κάποιος άλλος τον καταδιώκει τραβώντας του τα ρούχα. Ο βουλευτής κατευθύνθηκε προς το μέρος των αστυνομικών που επιτηρούσαν τη διαδήλωση και στάθηκε πίσω τους, όμως η ομάδα των επιτιθέμενων επιχείρησε να διασπάσει τις αστυνομικές δυνάμεις για να τον ξαναχτυπήσει.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατέφυγε στη Βουλή, όπου να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας που βρισκόταν εκεί για να επιδώσει ψήφισμα καταδίκασε το επεισόδιο και μίλησε για «εικόνα ντροπής» που δεν έχει καμία σχέση με τη συγκέντρωση, ενώ υπογράμμισε πως τα άτομα που επιτέθηκαν στον Γ. Κουμουτσάκο δεν έχουν καμία σχέση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία. Για τον εντοπισμό των δραστών η Κρατική Ασφάλεια ξεκίνησε αμέσως μετά το επεισόδιο έρευνα και ανάλυση των βίντεο της επίθεσης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, δήλωσε χθες το βράδυ ότι «οι ακροδεξιοί τραμπούκοι έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι εμπλεκόμενοι σχετίζονται με τη Χ.Α. και έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν.

Ο κ. Κουμουτσάκος, παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «τη δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή και το νερό για να αναπτυχθούν όλα αυτά τη δίνουν οι δηλώσεις» και κάλεσε τον κ. Φίλη «να αναλογιστεί τι έχει προκαλέσει». Πρόσθεσε ότι γνωρίζει υπό την καθοδήγηση ποίων έδρασαν οι τραμπούκοι και στο αίτημα να διευκρινίσει, αναφέρθηκε στη Χ.Α., πυροδοτώντας αντιδράσεις και φωνές εκ μέρους των βουλευτών της. Λίγο αργότερα, απαντώντας στο αίτημα του κ. Ηλ. Παναγιώταρου να αποσύρει τις καταγγελίες, ανέφερε ότι ένα λεπτό πριν αρχίσουν οι βιαιοπραγίες εις βάρος του, δίπλα στην ομάδα των ατόμων που του επιτέθηκαν βρισκόταν ο βουλευτής της Χ.Α. Α. Γρέγος.

Ο κ. Φίλης, ο οποίος πήρε τον λόγο, αφού καταδίκασε την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου, θέλησε να απαντήσει συνολικά σε όσα έχουν προκληθεί με επίκεντρο τις δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνοντας ότι «υπέστην τραμπουκισμούς και διαστροφή των δηλώσεών μου».

Η επίθεση, πάντως, την οποία καταδίκασαν τα κόμματα αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής, πυροδότησε συνολικότερη πολιτική αντιπαράθεση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ την καταδίκασε μεν, αλλά έσπευσε να κατηγορήσει τη Ν.Δ. για «επικίνδυνο ακροδεξιό παιχνίδι». Ντροπή», ήταν η απάντηση της Ν.Δ.

Εν τω μεταξύ, εμφανιζόμενος ως θεματοφύλακας και εγγυητής της ιστορικής αλήθειας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος τράβηξε χθες σαφή διαχωριστική γραμμή από τον κυβερνητικό εταίρο ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τις αναφορές του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη. Ο κ. Καμμένος ανέβασε τους τόνους της διαφοροποίησης στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης και μία ημέρα μετά την απόφαση των ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν τη διάταξη για τη φορολόγηση της ζυθοποιίας, χαρακτήρισε «πολιτική πράξη» τις δηλώσεις του κ. Φίλη. «Ως απάντηση στην προχθεσινή πολιτική πράξη του υπουργού Παιδείας εγώ δηλώνω ότι σε όλα τα στρατόπεδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα γίνουν εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού», τόνισε από την Κέλλη Φλώρινας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή