Δήμος Αθηναίων: 2,6 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση του εμπορικού τριγώνου στο κέντρο

Δήμος Αθηναίων: 2,6 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση του εμπορικού τριγώνου στο κέντρο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λίφτινγκ» στο εμπορικό τρίγωνο σχεδιάζει να κάνει ο δήμος Αθηναίων, σε μια προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της περιοχής για επισκέπτες, κατοίκους και τουρίστες.

Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν, αφενός στην αισθητική και λειτουργική ανάδειξη του εμπορικού τριγώνου, και αφετέρου στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η δημιουργία δικτύου πεζόδρομων, οι οποίοι είχαν σχεδιαστεί στο παρελθόν αλλά δεν κατασκευάστηκαν, ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα, επισκευή πεζοδρομίων, αναβάθμιση πλατειών, ενίσχυση του πράσινου και του φωτισμού, επιδιορθώσεις φθορών, οργάνωση χώρων για τραπεζοκαθίσματα τα οποία θα περιοριστούν, πάταξη της παράνομης στάθμευσης, αλλά και ανάδειξη ιστορικών στοιχείων της περιοχής.

Ο σχεδιασμός αφορά σε έκταση 110 στρεμμάτων, που περικλείεται από τις οδούς Ευριπίδου, Πραξιτέλους, Λέκκα, Αθηναϊδος, Αγίας Ειρήνης και Αθήνας. Πρόκειται για την «καρδιά» του αθηναϊκού κέντρου, με ανάπτυξη τα δύο τελευταία χρόνια, τουλάχιστον στην δημιουργία χώρων διασκέδασης, ενώ είναι δημοφιλής στους τουρίστες.

Στόχος του δήμου, όπως ανέφερε ο Γιώργος Καμίνης, είναι να υπάρξει ήπιας μορφής ανάπτυξη κέντρων αναψυχής, ώστε να μην μετατραπεί η περιοχή σε «διασκεδαστηριο», όπως το Γκάζι και του Ψυρρή – και να γίνει ελκυστική, ώστε να επιστρέψουν κάτοικοι και μικρά γραφεία. Αποφασιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της παρανομίας (ανεξέλεγκτη ανάπτυξη τραπεζοκαθίσματα, ηχορύπανση, παράνομη στάθμευση, βανδαλισμοί κ.λπ.) αναμένεται να παίξει η προσφάτως ανασυσταθείσα δημοτική αστυνομία.Σύμφωνα με την προμελέτη την οποία ενέκρινε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο, θα πεζοδρομηθουν οι οδοί Αβραμιώτου, Αγάθωνος, Βύσσης, Χρυσοσπηλιωτίσσης, Καρόρη, Βλαχάβα, Πολυκλείτου, Νικίου και Καΐρη, οι οποίοι δεν εξυπηρετούν τόσο κυκλοφοριακές ανάγκες όσο ανάγκες (ανεξέλεγκτης) στάθμευσης. Στις οδούς Ευριπίδου, Κολοκοτρώνη, Πραξιτέλους και Βορέου θα ανακατασκευαστεί το οδόστρωμα και θα επισκευαστούν τα πεζοδρόμια, ενώ παρεμβάσεις προβλέπονται και στις πλατείες Ιερού Λόχου, Καραμάνου και Αγίας Ειρήνης, όπου θα επιχειρηθεί η μείωση των τραπεζοκαθισμάτων.

Φιλοδοξία του δήμου είναι, ο ανάδοχος να έχει επιλεγεί το καλοκαίρι και τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί έξι μήνες αργότερα, δηλαδή περί τα τέλη του 2016. Ο προϋπολογισμός είναι 2,6 εκατ. ευρώ, και θα καλυφθεί με πόρους του δήμου. «Είναι ένα φθηνό αλλά όχι φτηνιάρικο έργο», τόνισε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας πως ο δήμος θα διδαχθεί από αυτές τις παρεμβάσεις, ώστε να αποτελέσουν πιλότο για ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον και για άλλες περιοχές του κέντρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή