Κύμα επενδύσεων πολυτελών ξενοδοχείων στην Ελλάδα το 2016

Κύμα επενδύσεων πολυτελών ξενοδοχείων στην Ελλάδα το 2016

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνή ονόματα της ξενοδοχειακής αγοράς, ξενοδοχειακές αλυσίδες ξένων tour οperators και παγκόσμια πολυτελή δίκτυα ξενοδοχείων επεκτείνουν τη παρουσία τους στην Ελλάδα. Αναλυτικά, ορισμένοι από τους μεγαλύτερους tour οperators στο κόσμο όπως είναι η Tui, η Der Touristik και η Thomas Cook έχουν, ήδη, αποφασίσει εν όψει της σεζόν του 2016 να ενισχύσουν τη θέση τους στη ξενοδοχειακή αγορά της χώρας μας.

Η αλυσίδα Robinson της Τui θα αποκτήσει από την προσεχή σεζόν παρουσία στη Πελοπόννησο με τη λειτουργία του ξενοδοχείου Kyllini Beach δυναμικότητας 317 δωματίων ως Robinson Club.

Η Der Touristik που λειτούργησε φέτος το ξενοδοχείο 5 αστέρων LΤΙ Asterias Beach Resort στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου έχοντας συνάψει μακροχρόνια σύμβαση μίσθωσής του εξετάζει την ισχυροποίηση της θέσης της στην Ελλάδα με την ενοικίαση τουλάχιστον άλλων δύο μονάδων που διατηρεί συνεργασία.

Ο τoυριστικός οργανισμός Τhomas Cook αποφάσισε να λειτουργήσει στη χώρα μας το πρώτο ξενοδοχείο με την επωνυμία της νέας του αλυσίδας Casa Cook από τη σεζόν του 2016. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Sunprime White Pearl Resort δυναμικότητας 90 δωματίων που βρίσκεται στα Κολύμπια της Ρόδου. Εξάλλου, διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες έχουν συμφωνήσει ή διαπραγματεύονται συνεργασίες για την απόκτηση μεριδίου στην ελληνική τουριστική αγορά. H Four Seasons Hotels Resorts έχει υπογράψει προσύμφωνο για την ανάληψη της διαχείρισης ξενοδοχείου, το οποίο σχεδιάζει να κατασκευάσει ομάδα Ελλήνων και ξένων επενδυτών στη Μύκονο.

Η Dolphin Capital Ιnvestors σχεδιάζει την υλοποίηση σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην Κέα. Τη διαχείριση του ξενοδοχείου θα αναλάβει η ξενοδοχειακή αλυσίδα Aman. Η Grace Hotels του ομίλου Libra της οικογένειας Λογοθέτη με διεθνή ξενοδοχειακή παρουσία προχωρά τις διαδικασίες για την κατασκευή δύο πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στη Μεσσηνία και στην Κέα. Η διεθνής αλυσίδα Carlson Rezidor Group από την επόμενη σεζόν θα αποκτήσει παρουσία στην Κρήτη, καθώς έχει υπογράψει σύμβαση franchice για το ξενοδοχείο Radisson Blu Beach Resort στην περιοχή του Λασιθίου.

Το νέο ξενοδοχειακό βήμα της Intercontinental στη χώρα μας θα γίνει στη Σαντορίνη σε μονάδα που θα κατασκευάσει η Αθήναιον Α.Ε. ιδιοκτήτρια εταιρεία και του ξενοδοχείου της διεθνούς αλυσίδας στην Αθήνα.

Ο όμιλος της Marriott επέστρεψε στην Ελλάδα, εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιο της αλυσίδας της Autograph Collection Hotels το ξενοδοχείο Domes of Elounda στην Ελούντα, ενώ διατηρεί ενεργό το ενδιαφέρον της για την αγορά της Αθήνας.

Η Movenpick Hotels and Resorts, μια διεθνής εταιρεία διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων βρίσκεται σε επαφή εδώ και μήνες με την εταιρεία Αστυ Α.Ε. ιδιοκτήτρια του Αthens Ledra Hotel με αντικείμενο την πιθανή ανάληψη της διαχείρισης του αθηναϊκού ξενοδοχείου.

Τέλος, το διεθνές δίκτυο ανεξάρτητων πολυτελών ξενοδοχείων Small Luxury hotels of the World ανακοίνωσε την ένταξη του Sesa Boutique Hotel το οποίο βρίσκεται στη παραλία του Μονολιθίου στο Κανάλι της Πρέβεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή