Εκθεση της Ελλης Σολομωνίδου-Μπαλάνου με σκίτσα και τίτλο «50 χρόνια πολιτιστικής παρουσίας» στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Εκθεση της Ελλης Σολομωνίδου-Μπαλάνου με σκίτσα και τίτλο «50 χρόνια πολιτιστικής παρουσίας» στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνας Γιορτής ο Νοέμβριος 2015 για τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», που κλείνει 150 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό, στα γράμματα και τις τέχνες. Με την πρόσκληση που υπογράφουν από την Εφορεία του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» ο πρόεδρος κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης και ο γενικός γραμματεύς κ. Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος ξεκίνησε η σειρά εκδηλώσεων, την δε τελετή έναρξης τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, υπό την αιγίδα του οποίου τελούν οι εορτές της επετείου των 150 χρόνων.

Λόγω πολύχρονης και γόνιμης συνεργασίας της στήλης «Σημειωματάριο» με τη φίλη κ. Ελλη Σολομωνίδου-Μπαλάνου, βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο της –τα σκίτσα που κλείνουν μέσα την ουσία και την ατμόσφαιρα μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων, και τη συγγραφική της συνεισφορά– θα δώσουμε οφειλόμενη «πρωτιά» στην έκθεση σκίτσων της Ελλης Σολομωνίδου-Μπαλάνου, με τίτλο «50 χρόνια πολιτιστικής παρουσίας», που εγκαινιάστηκε στις 4 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 20 του μηνός στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», με ελεύθερη είσοδο. Οπως η Ελλη συχνά το αναφέρει, ένα μεγάλο μέρος από τα σκίτσα της έχει δημοσιευτεί στην «Καθημερινή», για πρώτη φορά και μάλιστα την επομένη κάθε γεγονότος που σκιτσάρει με το πενάκι της, επιτόπου, η σπουδαία καλλιτέχνις του σχεδίου! Ετσι, τέχνη και γεγονός ακολουθούν τη δημοσιογραφική επικαιρότητα, κι αυτό κάνει τα σκίτσα της να έχουν διαχρονική σημασία, καθώς παρουσιάζουν τον χρόνο, τον τόπο και το γεγονός. Το σύνολο του έργου της υπάρχει στα λευκώματα που έχει εκδώσει η ακούραστη και ευαίσθητη Ελλη μας, από πατέρα Σμυρναίο και μητέρα Κωνσταντινουπολίτισσα! Οπως μας πληροφορεί η κ. Σοφία Συμεών από τον Φ.Σ. Παρνασσός, «η Ελλη Σολομωνίδου-Μπαλάνου έχει καταγράψει εικαστικά επί 50 χρόνια τα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας, δημιουργώντας ένα τεράστιο Αρχείο. Οπως έγραψε ο Γιάννης Τσαρούχης «…η Ελλη Σολομωνίδου-Μπαλάνου είναι από κείνα τα πρόσωπα της εποχής μας. Σκιτσάρει όχι για να δείξει το ντοκουμέντο ενός γεγονότος, αλλά ένα ντοκουμέντο της ψυχής της…». «Συγχαρητήρια Ελλη», εύχεται με τη σειρά του ο Τήλεφος της «Κ», σ’ αυτό το μικρό αλλά με τη σημασία του «αφιέρωμα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου» και καλή συνέχεια!

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή