Δικογραφία κατά πέντε για επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο

Δικογραφία κατά πέντε για επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε άτομα ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, το απόγευμα της Πέμπτης στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Ο ένας από αυτούς συνελήφθη την Παρασκευή στο Ιλιον, ενώ σε βάρος και των υπολοίπων τεσσάρων σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που διεξάγει την έρευνα.

Πηγή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δήλωσε στην «Κ» ότι οι δύο από τους υπόπτους ανήκουν στον χώρο της ακροδεξιάς, και σε έρευνα στο σπίτι τους βρέθηκαν αυτοκόλλητα της Χ.Α., αποκαλύπτοντας ότι έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο, καθώς έχουν κατηγορηθεί για ληστείες και επιθέσεις κατά μεταναστών και άλλα παρόμοιου τύπου αδικήματα. Στην ομάδα των υπόπτων συμμετέχει και μια γυναίκα. Πληροφορίες ανέφεραν ότι είχαν μεταβεί στο Σύνταγμα με μισθωμένα πούλμαν που είχαν ξεκινήσει το δρομολόγιό τους από το Μενίδι. Ο νεαρός, 24χρονος συλληφθείς φέρεται να ταυτοποιήθηκε από τα βίντεο και τις φωτογραφίες του επεισοδίου. Εις βάρος του, όπως και των υπολοίπων τεσσάρων, σχηματίσθηκε δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη και εξύβριση. Παρότι εμφανίζεται να έχει περάσει τα χέρια του γύρω από τον κ. Κουμουτσάκο προκειμένου δήθεν να τον προστατέψει, νωρίτερα η κάμερα τον έχει καταγράψει να οργανώνει, μαζί με άλλα μέλη της ομάδας του, την επίθεση σε βάρος του βουλευτή. Αργά το βράδυ της Παρασκευής, στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έλεγε στην «Κ» ότι η ταυτοποίηση των δραστών έγινε από την επεξεργασία των βίντεο αλλά και χάρη στη βοήθεια φιλήσυχων διαδηλωτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση των Ποντίων.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, της σύλληψης του νεαρού προηγήθηκε άτυπη διαπραγμάτευση με άτομα του περιβάλλοντός του και στόχο την οικειοθελή παράδοσή του στην Αστυνομία. Στη διάρκεια των ερευνών πάντως, στον 6ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προσήχθησαν περισσότερα από 20 άτομα ως ύποπτα για συμμετοχή στο επεισόδιο. Ανακρίθηκαν από τους αστυνομικούς, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν αποδείχθηκε ανάμειξή τους στο περιστατικό. Μεταξύ όσων πέρασαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ ήταν και στέλεχος της Χρυσής Αυγής, γνωστό με το προσωνύμιο «γυμναστής». Πρόκειται για υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Αθηνών με τον συνδυασμό της Χ.Α., ο οποίος εξεταζόμενος προέβαλε ισχυρό άλλοθι και τελικά αφέθηκε ελεύθερος δίχως σε βάρος του να σχηματισθεί δικογραφία.

Πάντως, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν οι μαρτυρίες στην «Κ» αστυνομικών που ήταν παρόντες στο περιστατικό. Απαντώντας σε όσους διερωτήθηκαν γιατί δεν συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους δράστες, δήλωσαν ότι πρώτο μέλημά τους ήταν να προστατέψουν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από το εξαγριωμένο πλήθος και διευκρινίζουν ότι εάν υπό τις δεδομένες συνθήκες επιχειρούσαν σύλληψη η ένταση θα κλιμακωνόταν. Ακόμα διευκρίνισαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία ταραξιών μεταξύ των ειρηνικών διαδηλωτών, καθώς και ότι όταν εκδηλώθηκε η επίθεση ο κ. Κουμουτσάκος πανικοβλήθηκε, με αποτέλεσμα να βγει από τον κλοιό προστασίας που είχαν δημιουργήσει γύρω του οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο. Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι δεν έλαβαν εντολές από την ηγεσία τους και ότι ενήργησαν αποκλειστικά και μόνο με δική τους πρωτοβουλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή