Δώρο 1.000 δολ. από VW σε Αμερικανούς πελάτες της

Δώρο 1.000 δολ. από VW σε Αμερικανούς πελάτες της

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «αντεπίθεση φιλίας»περνάει ο γερμανικός όμιλος της Volkswagen, ώστε να ανακτήσει την απολεσθείσα εμπιστοσύνη των καταναλωτών μετά το μείζον σκάνδαλο εξαπάτησης στις μετρήσεις ρύπων από τα πετρελαιοκίνητα οχήματά της στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και σε άλλες χώρες. Σε ηλεκτρονικό μήνυμα με αποδέκτες τους Αμερικανούς οδηγούς και μόνον ανακοίνωσε την προσφορά 1.000 δολαρίων ανά άτομο ως μία χειρονομία καλής θελήσεως. Το ποσόν αυτό αφορά τους ιδιοκτήτες των 500.000 πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων με 2λιτρο κινητήρα, τα οποία διερευνά η αρμόδια Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) των ΗΠΑ. Σε αυτά βρίσκεται εγκατεστημένο από τη Volkswagen λογισμικό, το οποίο αναγνωρίζει πότε ελέγχεται το όχημα και πότε κυκλοφορεί κανονικά στον αυτοκινητόδρομο. Με τη χρήση του κατά τη διάρκεια των δοκιμών το αυτοκίνητο φαινόταν να εκπέμπει λιγότερους ρύπους από ό,τι συνήθως.

Η καταβολή θα γίνει με τη μορφή 500 δολαρίων σε προπληρωμένη κάρτα Visa και 500 δολαρίων σε άλλη χρεωστική, η οποία θα εξασφαλίζει εκπτώσεις σε αγορές από αντιπροσωπείες αυτοκινήτων της VW. Παράλληλα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει και δωρεάν οδική βοήθεια επί τριετία σε όσους Αμερικανούς και Αμερικανίδες είναι οδηγοί των ύποπτων αυτοκινήτων. Θα πρέπει ακόμα να αναφερθεί πως, παράλληλα με τη δημοσιοποίηση της πρωτοβουλίας της Volkswagen, οι μηχανικοί της στη Γερμανία παραδέχθηκαν ότι βοήθησαν στην παραποίηση των στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων από τα πετρελαιοκίνητα οχήματά της.

Κατά τους αναλυτές του κλάδου και τους αντιπροσώπους της Volkswagen στην αμερικανική αγορά, πρόκειται για ένα πρώτο καλό βήμα, που σπάει τη σιωπή της εταιρείας. «Βέβαια, το ερώτημα έγκειται στο κατά πόσον οι καταναλωτές, εφόσον αποδεχθούν αυτή τη χειρονομία της εταιρείας, θα σημαίνει ότι αποσύρουν και οποιαδήποτε αξίωση από αυτήν για απόδοση ευθυνών», διευκρίνισε ο Στιβ Κάλαφερ, αντιπρόσωπος της Volkswagen με τη Flemington Car & Τruck Country στο Νιου Τζέρσεϊ. Συνολικά τουλάχιστον 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν το λογισμικό για την παραποίηση των εκπομπών ρύπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή