Νέοι γεν. γραμματείς, αλλαγή πολιτικής

Νέοι γεν. γραμματείς, αλλαγή πολιτικής

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε χθες στο υπουργείο Παιδείας, καθώς -μετά τον Αριστείδη Μπαλτά που όδευσε χολωμένος προς το υπουργείο Πολιτισμού- από το υπουργείο αποχώρησαν και δύο στενοί συνεργάτες του: ο Δημήτρης Χασάπης και ο Μάκης Σπαθής.

Ειδικότερα, χθες ο υπουργός Νίκος Φίλης έκανε δεκτή την παραίτηση του Δημήτρη Χασάπη από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας. Ο κ. Χασάπης ήταν εκ των στενών συνεργατών του κ. Μπαλτά και ουκ ολίγες φορές απέκρουσε ο ίδιος επικοινωνιακά τις επιθέσεις που δέχθηκε ο κ. Μπαλτάς για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ αλλά και για διάφορες δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της επτάμηνης θητείας του (π.χ. για τα περί αριστείας-ρετσινιάς, για τα πρότυπα πειραματικά σχολεία κ.ά.).

Ο κ. Χασάπης απέδωσε την παραίτησή του σε προσωπικούς λόγους. Σαφώς επηρέασε και η στάση του κ. Φίλη στο νομοσχέδιο που είχε παρουσιάσει ο κ. Μπαλτάς για τη λειτουργία των ΑΕΙ.

Αλλωστε, αυτό είναι το βασικό θέμα που οδήγησε τον κ. Σπαθή σε παραίτηση. Ο κ. Σπαθής κατείχε τη θέση του γενικού γραμματέα Διά Βίου Μάθησης, αλλά ήταν ο κύριος συγγραφέας του νομοσχεδίου Μπαλτά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στην επιστολή παραίτησής του -είχε υποβληθεί προ δεκαημέρου- κάνει λόγο για αλλαγή πολιτικής 180 μοιρών.

Η αλλαγή των Χασάπη, Σπαθή ενίσχυσε την επιχειρηματολογία ότι το νομοσχέδιο Μπαλτά τίθεται όχι σε ράφι του υπουργικού γραφείου, αλλά σε ράφι της Ιστορίας.

Στη θέση του γ.γ. του υπουργείου τοποθετείται ο Γιάννης Παντής και σε εκείνη του γ.γ. Διά Βίου Μάθησης ο Παυσανίας Παπαγεωργίου. Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας πάντως για το θέμα δημιουργεί περιθώριο για σκωπτικά σχόλια. Διότι ενώ για τον κ. Παντή η ανακοίνωση αναφέρει ότι «είναι καθηγητής Οικολογίας, Διαχείρισης Πληθυσμών και Βιοκοινοτήτων στο ΑΠΘ», για τον κ. Παπαγεωργίου δεν αναφέρει τίποτε. Από τη διαδικτυακή αναζήτηση, οι περισσότερες αναφορές προτάσσουν ότι είναι πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία με καταγωγή από το Αιτωλικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή