Προβλήματα στη μισθοδοσία της Globo

Προβλήματα στη μισθοδοσία της Globo

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δραματικές επιπτώσεις της ραγδαίας κατάρρευσης βιώνουν τώρα οι εργαζόμενοι του ομίλου Globo στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα επανεμφανίσθηκε ύστερα από πολλές ημέρες απουσίας ο επικεφαλής του ομίλου Globo Κωστής Παπαδημητρακόπουλος στην ελληνική Globo. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, για πρώτη φορά στην ιστορία της η Globo Mobile Ελλάδος δεν κατέβαλε τη μισθοδοσία ενός μήνα. Πρόκειται για τη μισθοδοσία του μηνός Οκτωβρίου που ήταν να καταβληθεί στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Σύμφωνα με εργαζόμενους, η μισθοδοσία ενός μηνός παγίως καταβάλλονταν την πρώτη Παρασκευή του επόμενου μήνα. Στο μεταξύ, με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον υπολογιστή τους φαίνεται ότι απολύθηκαν οι 50 εργαζόμενοι της Globo Mobile Technology Inc. (GMTI). Η εταιρεία, με έδρα στην πόλη Κάνφιλντ του Οχάιο των ΗΠΑ, απασχολούσε κυρίως μηχανικούς ανάπτυξης λογισμικού διαχείρισης συσκευών (device management software). Απολύθηκε δε το σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης. Την εταιρεία είχε αποκτήσει πριν από δύο χρόνια η Globo Plc. Στο μεταξύ εντείνεται η έρευνα για την εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Investors Chronicle, εκτός από την Αρχή Οικονομικής Διαχείρισης (Financial Conduct Authority), στην έρευνα έχουν αναμειχθεί το γραφείο Μεγάλης Οικονομικής Απάτης (Serious Fraud Office) και η αστυνομία της πόλης του Λονδίνου (City of London Police).

Τέλος, σύμφωνα με εργαζόμενους της επιχείρησης στην Ελλάδα, επανεμφανίσθηκε στην Αθήνα ο ιδρυτής της και επικεφαλής του ομίλου Κωστής Παπαδημητρακόπουλος. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη περασμένη εβδομάδα με στελέχη της ελληνικής Globo, ο κ. Παπαδημητρακόπουλος ανέφερε ότι επανήλθε για να κλείσει κάποιες εκκρεμότητες. Ο ίδιος διατύπωσε ότι η πορεία της Globo έχει εισέλθει σε μη αναστρέψιμη πορεία και ότι ο ίδιος θα επιχειρήσει να βοηθήσει στην κάλυψη μέρους των απαιτήσεων των εργαζομένων. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Globo plc είπε ότι είναι ζημιωμένος από την υπόθεση αυτή και ότι δεν διαθέτει κεφάλαια. Οποιαδήποτε κεφάλαια αποκτούσε από τις πωλήσεις μετοχών της Globo τα διέθετε ως κεφάλαιο κίνησης στην εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή