Η Μάγκντα Γκέμπελς «διηγείται» τη δική της εκδοχή σε δύο αθηναϊκές σκηνές

Η Μάγκντα Γκέμπελς «διηγείται» τη δική της εκδοχή σε δύο αθηναϊκές σκηνές

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφαλώς οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί εμπνέονται κυρίως από αρνητικούς ήρωες. Αλλά ποιος θα το πίστευε ότι δύο Ελληνες συγγραφείς, ο ένας ώριμος, ο άλλος της νεότερης γενιάς, ο Γιώργος Βέλτσος και ο Κωνσταντίνος Χατζής, θα εμπνέονταν, εν έτει 2015 από τη Μάγντα Γκέμπελς, τη σύζυγο του «υπουργού Προπαγάνδας και Διαφωτίσεως» του Γ΄ Ράιχ, και θα έγραφαν δύο θεατρικά έργα με κεντρική ηρωίδα τη γυναίκα που δολοφόνησε τα έξι παιδιά της;

Η πρώτη παράσταση, με τίτλο Julius, έχει ξεκινήσει ήδη (επαναλαμβάνεται για την ακρίβεια) στο Από Μηχανής Θέατρο στην οδό Ακαδήμου στο Μεταξουργείο, με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική Αγλαΐα Παππά. Σ’ αυτή τη παράσταση που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Χατζής, η Μάγντα Γκέμπελς δεν αυτοκτόνησε και δεν σκότωσε τα έξι παιδιά της. Μόνο τα πέντε… Την ξανασυναντούμε, ώριμη πλέον, μαζί με τον διασωθέντα γιο της και παρακολουθούμε όχι μόνο τον τρόπο που σκέφτεται, αλλά και τον τρόπο που ακόμα, πάντα, θέλει να καθοδηγεί τον γιο της… (Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.).

Η δεύτερη παράσταση ξεκίνησε μόλις χθες στο Νέο REX, στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου της οδού Πανεπιστημίου, το οποίο ανήκει πλέον στο Εθνικό Θέατρο. Ο Γιώργος Βέλτσος έγραψε το έργο «Μάγκντα Γκέμπελς» (φωτογραφία) και η Αντζελα Μπρούσκου ανέλαβε να το σκηνοθετήσει. Ο Γιώργος Βέλτσος θέλησε να ακούσουμε τη φωνή της και τις σκέψεις της μέσα από επιστολές και διηγήσεις της που προϋπήρξαν της αυτοκτονίας της και του φοβερού εξαπλού φόνου… Θα δούμε την ιστορία μέσα από τα μάτια της Μάγκντα Γκέμπελς και του Γιόζεφ Γκέμπελς και όλα συμβαίνουν σε χρόνο τετελεσμένο μέλλοντα. Η παράσταση στο Νέο REX παίζεται από Τετάρτη έως Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7.30 μ.μ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή