Επένδυση 24 εκατ. ευρώ της Coca-Cola 3Ε στη μονάδα Σχηματαρίου

Επένδυση 24 εκατ. ευρώ της Coca-Cola 3Ε στη μονάδα Σχηματαρίου

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συγκέντρωση της παραγωγικής και αποθηκευτικής της δραστηριότητας στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου προχωρά η Coca-Cola Τρία Εψιλον, μεταφέροντας εκεί τις σχετικές δραστηριότητες που γίνονταν μέχρι σήμερα από το εργοστάσιο της εταιρείας στον Βόλο και τις εγκαταστάσεις της στην Κάτω Κηφισιά. Προκειμένου να ανταποκριθεί το εργοστάσιο στις νέες απαιτήσεις, η εταιρεία θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 24 εκατ. ευρώ, καθιστώντας το έτσι το έβδομο μεγαλύτερο του ομίλου στις 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται συνολικά και με απώτερο σκοπό να αυξήσει την εξαγωγική του δραστηριότητα. Αυτή είναι η τρίτη κίνηση αναδιάρθρωσης της παραγωγικής δομής που πραγματοποιεί ο όμιλος στην Ελλάδα από το 2012 έως σήμερα, κίνηση η οποία όπως επισημαίνουν στην «Κ» υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη «αποτελεί τη βέλτιστη λύση για να διατηρήσουμε την απασχόληση στην Ελλάδα».

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, προχωρά στην υλοποίηση νέου επενδυτικού προγράμματος στην Ελλάδα ύψους 24 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει την επέκταση των παραγωγικών υποδομών της μονάδας του Σχηματαρίου και την επέκταση, αυτοματοποίηση και εκσυγχρονισμό των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων. Στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου θα παράγεται το σύνολο του όγκου χυμών και το 96% του όγκου αναψυκτικών, ενώ από εκεί θα διακινείται το 67% των πωλήσεων της εταιρείας. Από την ενισχυμένη μονάδα του Σχηματαρίου θα πραγματοποιείται επίσης το σύνολο της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας σε αναψυκτικά και χυμούς, με κύρια αγορά τη Βουλγαρία, καλύπτοντας το 100% των αναγκών της σε Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου. Αν και ακόμη δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, κύκλοι της εταιρείας επισημαίνουν ότι σε βάθος χρόνου θα μπορούν να γίνονται εξαγωγές και προς άλλες αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από πέρυσι η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου στον Βόλο είχε συρρικνωθεί, καθώς είχε μεταφερθεί στο Σχηματάρι και σε μονάδα εκτός Ελλάδας η παραγωγή χυμών και είχε παραμείνει εκεί η παραγωγή αναψυκτικών. Οι εγκαταστάσεις του Βόλου δεν θα κλείσουν εντελώς, καθώς θα παραμείνουν εκεί οι υποστηρικτικές λειτουργίες και τα δίκτυα πωλήσεων.

Στις εγκαταστάσεις του Σχηματαρίου θα μεταφερθούν, επίσης, οι αποθηκευτικές δραστηριότητες που γίνονταν από τη μονάδα της Κάτω Κηφισιάς, όπου εκεί επίσης θα παραμείνουν κάποια τμήματα υποστήριξης και πωλήσεων. Από τη μονάδα του Βόλου υπολογίζεται ότι θα μετεγκατασταθούν στο Σχηματάρι περί τα 88 άτομα (σε σύνολο περίπου 120 εργαζομένων), ενώ από την Κάτω Κηφισιά 61 άτομα. Η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει τη μετεγκατάσταση των εργαζομένων με παροχές όπως επιδότηση ενοικίου και κάλυψη εξόδων μετακόμισης.

Η εταιρεία επίσης θα εφαρμόσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους των μονάδων του Βόλου και της Κάτω Κηφισιάς που δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στο Σχηματάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα αρκετά «γενναιόδωρο» πρόγραμμα με πολλές παροχές, πέραν των μισθών που θα δοθούν.

Μέχρι τις αρχές του 2016 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση στο Σχηματάρι των δραστηριοτήτων της μονάδας του Βόλου, ενώ η ενσωμάτωση των αποθηκευτικών δραστηριοτήτων της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί σταδιακά έως τον Σεπτέμβριο του 2016, με την ολοκλήρωση της επέκτασης των αποθηκευτικών χώρων του Σχηματαρίου. Οι αλλαγές αυτές δεν θα επηρεάσουν τη μονάδα εμφιάλωσης νερού στο Αίγιο, αλλά ούτε και τη μονάδα παραγωγής αναψυκτικών στο Ηράκλειο Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2014 η Coca – Cola Τρία Εψιλον είχε αποφασίσει τον περιορισμό της παραγωγικής δραστηριότητας του Βόλου, ενώ το 2012 η εταιρεία προέβη στο κλείσιμο των εργοστασίων της στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή