Ανοικτός πόλεμος Μεγάρου Μαξίμου – Γ. Πανούση

Ανοικτός πόλεμος Μεγάρου Μαξίμου – Γ. Πανούση

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηριστικά σκληρής, μετωπικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβερνητική ηγεσία και τον κ. Γιάννη Πανούση λαμβάνει η υπόθεση των αποκαλύψεων του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Από το Μέγαρο Μαξίμου εκπορεύονται, πλέον, σενάρια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, με στόχο την ανατροπή της, ενώ ο κ. Πανούσης προαναγγέλλει νέες αποκαλύψεις, «δείχνοντας» το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Χθες, με την επιλογή των υπουργών Δικαιοσύνης, κ. Νίκου Παρασκευόπουλου και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Τόσκα, να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση σκλήρυνε τη στάση της, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η διοχέτευση στοιχείων της σοβαρής δικογραφίας στη δημοσιότητα.

Η αντίδραση του πρώην υπουργού ήταν σφοδρή, καθώς έκανε λόγο για πράγματα που «δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες», ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι τον μηνύει γιατί άσκησε το συνταγματικό δικαίωμα, έχοντας ακολουθήσει την προτροπή της να απευθυνθεί στον εισαγγελέα, όπου κατέθεσε έγγραφα και όχι απόψεις. «Δεν απομένει σ’ αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός» προσθέτει ο κ. Πανούσης. «Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Οσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά). Είχα προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό. Ή θ’ απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των “Αριστερών του τίποτα…” ή θα χαθεί μαζί τους. Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξωθεσμικές υπόγειες δράσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει με δύο υστερόγραφα: «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις "τρακατρούκες" των -κατά Λένιν- "χρήσιμων ηλιθίων"» και «Δεν αισθάνομαι μόνος σ’ αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να ’χω απέναντί μου το Κράτος (και το Παρακράτος)».

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιλέγει να προσδώσει στις καταγγελίες Πανούση άρωμα συνωμοσίας. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, κ. Ολγας Γεροβασίλη, η οποία, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε σε διαρκή επαναφορά του σεναρίου των δύο άκρων και μιας προσπάθειας που γίνεται από χρόνια να ταυτιστεί με το ένα άκρο, αυτό της τρομοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι κάποιοι κύκλοι, τους οποίους, πάντως, απέφυγε να προσδιορίσει, επιχειρούν να ταυτίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία «εκτιμώντας προφανώς ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να πλήξουν την κυβέρνηση και ενδεχομένως να πάψει να είναι κυβέρνηση». Στο ίδιο μήκος κύματος, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ράνια Σβίγκου, έκανε λόγο (ΣΚΑΪ) για «επικίνδυνα παιχνίδια» με στόχο «να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να πληγεί η κυβέρνηση».

Το θέμα, πάντως, προκαλεί αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ευρωβουλευτής, κ. Κώστας Χρυσόγονος, δήλωσε χθες (Ρ/Σ ΒΗΜΑ) ότι «δεν είναι δυνατόν ένα δημοκρατικό κόμμα ή στελέχη ενός δημοκρατικού κόμματος να συνδιαλέγονται και να διαπραγματεύονται με τρομοκρατικές οργανώσεις. Συνεπώς, αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να απομακρυνθούν τα υπαίτια πρόσωπα». Σε ερωτήματα αναφορικά με την υπόθεση επανήλθε και ο βουλευτής, κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος ζήτησε (ΑΝΤ1) να ξεκαθαρίσουν τα ερωτήματα σχετικά με το ποιος έδωσε την άδεια για τις παρακολουθήσεις, τι έδειξε η έρευνα και ποιος ενημερώθηκε, προσθέτοντας ότι εφόσον απαντηθούν τα ερωτήματα, η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή