Χρηματιστήριο: Σε αρνητική τροχιά ο γενικός δείκτης

Χρηματιστήριο: Σε αρνητική τροχιά ο γενικός δείκτης

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εβδομαδιαίες απώλειες -3,67% ολοκληρώθηκε η δεύτερη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Ο γενικός δείκτης σήμερα υπέστη πτώση -1% και διαμορφώθηκε στις 652,61 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 56,07 εκατ. ευρώ. Στην έναρξη της συνεδρίασης επικράτησαν ανοδικές τάσεις αλλά σταδιακά ο γενικός δείκτης εισήλθε σε αρνητική τροχιά.

Παρά το γεγονός ότι  οι τράπεζες κινήθηκαν ανοδικά οι άλλες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπέστησαν απώλειες. Η αιτία των ρευστοποιήσεων θα πρέπει να αποδοθεί στην αναζήτηση ρευστότητας από τους επενδυτές προκειμένου να συμμετέχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών αφού ήδη η Εθνική τραπεζα προσκάλεσε και τους μικρομετόχους.

H χρηματιστηριακή αγορά παρέμεινε εγκλωβισμένη για 2η συνεχόμενη εβδομάδα μεταξύ συμπληγάδων που αποτελεί η καθυστέρηση συμφωνίας της Κυβέρνησης με τους δανειστές αλλά και οι  προσπάθειες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να προσελκύσουν ιδιώτες για να καλύψουν τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα οι υπόλοιπες εμποροβιομηχανικές μετοχές στο ταμπλό κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή