Κανονικά οι πτήσεις από και πρoς το Παρίσι

Κανονικά οι πτήσεις από και πρoς το Παρίσι

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας δεν αναμένεται να επηρεάσουν τις πτήσεις από και πρός το Παρίσι. Αξιωματούχοι του αεροδρομίου Ντε Γκώλ δήλωσαν ότι οι πτήσεις δεν ακυρώθηκαν αλλά όλοι οι επιβάτες και οι αποσκευές θα πρέπει να περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο.

Η Air France θα πραγματοποιήσει κανονικά όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της σήμερα Σάββατο, παρά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία έχει κηρυχθεί στη Γαλλία.

«Επιβεβαιώνουμε ότι όλες οι επικείμενες πτήσεις από και προς τη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν κανονικά μετά τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου», ανέφερε ο γαλλικός εθνικός αερομεταφορέας, προειδοποιώντας όμως ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις εξαιτίας των αυστηρότερων συνοριακών ελέγχων που επιβλήθηκαν.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι προσφέρει δωρεάν αλλαγές εισιτηρίων για τους επιβάτες που δεν προτίθενται να ταξιδέψουν έως και την 15η Νοεμβρίου.

«Μπορείτε να αναβάλλετε το ταξίδι σας έως και για την 22η Νοεμβρίου χωρίς επιπλέον κόστος», ενώ προσφέρει επίσης ένα βάουτσερ διάρκειας έως και ενός έτους που ισχύει «για την Air France ή την KLM ή την Hop».

Νωρίτερα ο όμιλος της American Airlines, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας του κόσμου βάσει αριθμού επιβατών, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να καθυστερήσει τις πτήσεις της με προορισμό το Παρίσι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, παρότι τα γαλλικά αεροδρόμια συνεχίζουν να είναι ανοικτά.

«Αυτή τη στιγμή το διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ παραμένει ανοικτό, όμως θα καθυστερήσουμε τις πτήσεις προς το Παρίσι που απομένουν έως ότου να έχουμε επιπλέον πληροφορίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος της American Airlines Τζόσουα Φριντ. Η United Continental Holdings αντίθετα ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις προς το Παρίσι συνεχίζονται κανονικά.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι τα αεροδρόμια της χώρας θα συνεχίσουν να λειτουργούν, ενώ οι προβλεπόμενες πτήσεις και τα δρομολόγια των σιδηροδρομικών συρμών θα διεξάγονται κανονικά.

Το μετρό του Παρισιού είναι κλειστό και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα δημοτικά κτίρια δόθηκε εντολή από τις γαλλικές αρχές να παραμείνουν κλειστά σήμερα. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των σιδηροδρομικών δρομολογίων και των πτήσεων δεν αναμένεται να ακυρωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή