Πρόσωπα και Πράγματα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεργασία με πανεπιστήμια για καινοτόμα δομικά υλικά

Μία σημαντική συνεργασία βιομηχανικών και κατασκευαστικών επιχειρήσεων, όπως επίσης και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη και παραγωγή καινοτόμων δομικών υλικών που εξασφαλίζουν καλύτερη αντισεισμικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας, ανακοινώθηκε εντός της εβδομάδας. Πρόκειται για τη σύμπραξη CIBMat, στην οποία συμμετέχουν η εταιρεία ΕΒΕΤΑΜ και τα Πανεπιστήμια του Ααχεν και της Κωνσταντινούπολης (Μαρμαράς). Στην εκδήλωση βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και η αρμόδια υφυπουργός για τη Βιομηχανία, Θεοδώρα Τζάκρη, επισημαίνοντας ότι «τα νέα, καινοτόμα δομικά υλικά μπορούν να ενισχύσουν την αντισεισμικότητα, την αειφορία και την ενεργειακή απόδοση», προσθέτοντας ότι τα δομικά υλικά συγκαταλέγονται μεταξύ των κλάδων προτεραιότητας για το νέο ΕΣΠΑ και τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Ψάχνουν λύση στη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων

Επανέρχεται στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της φορολόγησης των ενοικίων, καθώς επιχειρείται να βρεθεί μια λύση προκειμένου να μη χρειαστεί να καταβληθεί φόρος για ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν. Υπενθυμίζεται πως ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδημάτων δεν προβλέπει απαλλαγή από τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων, μέσω της εκχώρησής τους στο Δημόσιο. Πρόκειται για ρύθμιση που είχε ισχύσει στο πρόσφατο παρελθόν, διευκολύνοντας έτσι μερίδα ιδιοκτητών που αδυνατούσαν να εισπράξουν τα οφειλόμενα και ταυτόχρονα κινδύνευαν να φορολογηθούν γι’ αυτά. Πλέον, αναζητείται νομοθετική λύση, προκειμένου να αποφευχθεί κάτι αντίστοιχο, που θα συνιστούσε κατάφωρη αδικία. Αντίστοιχα, τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστούν και τυχόν αλλαγές στο ύψος της φορολόγησης των ενοικίων.

Η μεγάλη ζήτηση στηρίζει το ράλι τιμών στο Μανχάταν

Σημαντικές προοπτικές περαιτέρω αύξησης των τιμών των διαμερισμάτων στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη προβλέπει η διοίκηση της Euro Properties, η οποία προέρχεται από το Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία αναπτύσσει αυτήν την περίοδο ένα πολυτελές συγκρότημα 29 οροφοδιαμερισμάτων, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 4,8 εκατ. ευρώ για κάθε διαμέρισμα. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε περίπου 150 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τους επενδυτές, η ασταθής εικόνα των κεφαλαιαγορών και της αγοράς εμπορευμάτων συνθέτει ένα σκηνικό ευνοϊκό για τέτοιου είδους έργα, καθώς εκτιμούν ότι πολλοί θα κινηθούν για την απόκτηση ακινήτων σε αγορές, όπως η αμερικανική, που έχουν τον χαρακτήρα ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή