Υιοθέτηση αξιόπιστων λογιστικών προτύπων

Υιοθέτηση αξιόπιστων λογιστικών προτύπων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο κάνουν όλο και περισσότερα βήματα για να βελτιώσουν τη λογιστική τους λειτουργία, να ενισχύσουν τη διαφάνεια και να βελτιώσουν τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών – δεδομένης της αυξανόμενης παραδοχής ότι το λογιστικό πλαίσιο που παραδοσιακά χρησιμοποιείται από τον δημόσιο τομέα δεν είναι κατάλληλο για τον 21ο αιώνα, σύμφωνα με μελέτη της PwC. Ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί το σχέδιό της για την υιοθέτηση προτύπων που βασίζονται στην αρχή των δεδουλευμένων από όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε., η έρευνα δείχνει ότι η μεγαλύτερη στροφή προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει από την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, ακολουθούμενες από την Ασία.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της PwC Ελλάδος, Μάριο Ψάλτη, «η υιοθέτηση των διεθνών προτύπων IPSAS από το ελληνικό κράτος μπορεί να αποτελέσει μία σημαντική μεταρρύθμιση προς όφελος της διαφάνειας και λογοδότησης για τα δημόσια οικονομικά. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπισθεί η διαφθορά, να βελτιωθεί ο τρόπος λήψης οικονομικών αποφάσεων και να αυξηθεί η διαφάνεια στη χρήση των κρατικών πόρων είναι η υιοθέτηση αξιόπιστων λογιστικών προτύπων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή